fbpx

Verbeter je slaap met deze edelstenen 

Steeds meer mensen ervaren slaapproblemen. In 2018 had bijna een kwart van de Nederlanders vanaf 25 jaar, last van een slaaptekort. De cijfers stijgen en dat is een slecht teken. Wanneer je zes uur of minder per nacht slaapt, wordt je immuunsysteem verslechterd waardoor je lichamelijke en geestelijke klachten kan ervaren. Edelstenen kunnen je slaap verbeteren, we zetten ze voor je op een rij.

Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je je energieker en alerter voelt. Edelstenen worden al jaren gebruikt vanwege de krachtige werkingen op het menselijk lichaam. Ze staan niet alleen mooi in het interieur, maar kunnen er ook voor zorgen dat je een betere nachtrust krijgt en mooie dromen ervaart. Je hebt edelstenen die zorgen voor een rustige gemoedstoestand, terwijl andere zorgen voor het verminderen van nachtmerries. Edelstenen kan je gebruiken in alle ruimtes. Wanneer je een ruimte wilt beschermen tegen negatieve energie, deze wilt zuiveren of de doorstroom van liefdevolle energie sterker wilt maken. Een grid is een raster, een structuur waarin iets wordt geplaatst. Door verschillende edelstenen in een patroon neer te leggen, zullen deze elkaar gaan versterken.

Vijf slaapbevorderende edelstenen

 

1. Amethist

De edelsteen die al sinds de middeleeuwen bekend staat om zijn geneeskrachtige werkingen is de amethist. Hij wordt gebruikt bij slaapstoornissen en bij mensen die last hebben van heimwee. Amethist geeft rust in het hoofd, helpt tegen hoofdpijn en spanningen. Hij heeft een positieve werking op de hersenen en het zenuwstelsel. Heb je veel last van nachtmerries? De amethist zorgt voor meer rust tijdens het slapen. Leg een amethist op je nachtkastje of onder je kussen en val sneller in slaap. Deze krachtige steen is familie van de bergkristal en de kleur varieert van roze, lichtpaars tot donkerpaars. Amethist wordt veel verwerkt in sieraden.

beter slapen met edelstenen

2. Rozenkwarts

Rozenkwarts wordt ook wel de steen der liefde genoemd. Hij zorgt voor meer ontspanning, een rustige slaap en vermindert angstige dromen. Rozenkwarts is zeer geschikt bij burn-outs, bore-outs en depressies. Deze steen heeft een positieve werking op het hart, voorkomt duizelingen en vergroot het zelfvertrouwen. Hij zorgt ervoor dat je hartchakra meer open gaat staan voor de liefde. Rozenkwarts wordt ook gebruikt in baby en kinderkamers. Overdag krijgen kinderen veel prikkels te verwerken en daankzij de milde werking zullen de kinderen zich rustig gaan voelen. Leg een rozenkwarts onder de wieg of het bed en het kind zal zich veilig en geliefd voelen in de nacht met meer vertrouwen richting de ouders. De kleur van rozenkwarts varieert van donkerroze tot licht, doorschijnend roze.

beter slapen met edelstenen

3. Maansteen

Dankzij maansteen veranderen dromen in mooie, rustige belevenissen. Hij geeft kalmte af en helpt bij slapeloosheid. Maansteen heeft een positieve werking op de spijsvertering en bevordert de vruchtbaarheid bij vrouwen. Hij stimuleert de intuïtie en heeft een kalmerende werking op het gevoelsleven. Hierdoor zal je sneller in slaap kunnen vallen en dankzij het ontgiftende effect helpen bij een verstoord hormonaal balans. Draag de maansteen op de huid en hij versterkt de paranormale vermogens. Wanneer je de psychische werking wilt versterken, leg je hem op je voorhoofd. Maanstenen zijn verkrijgbaar in verschillende, zachte kleuren zoals roze, grijs, wit, crème, geel, bruin en zwart. Wanneer de maansteen een blauwe glans heeft wordt hij ook wel de blauwe maansteen genoemd.

beter slapen met edelstenen

4. Hematiet

Hematiet geeft een zuiverende, sterk aardende werking af. Het is een beschermende steen die negatieve energie absorbeert en laat verdwijnen in de aarde. Hij is zelfreinigend en zorgt ervoor dat andere edelstenen ontlaadt worden. Hematiet werkt bij slapeloosheid, stabiliseert aura’s en chakra’s en zorgt ervoor dat informatie sneller in de hersenen verwerkt wordt. Hierdoor zijn de hersenen minder gevuld met prikkels en zal je meer rust ervaren en sneller in slaap vallen. Hematiet geeft wilskracht, moed, kracht en zorgt ervoor dat je precies weet wat je nodig hebt. Leg de steen onder je kussen of op je nachtkastje. Let wel op bij ontstekingen in het lichaam, deze kunnen verergerd worden. Hematiet is roodbruin tot zwart grijs van kleur en heeft een metaalglans.

beter slapen met edelstenen

5. Seleniet

Seleniet staat bekend als de steen van de engelen en is vernoemd naar Selena, de godin van de maan. Deze edelsteen is reinigend en zorgt voor een rustige, vredige sfeer in de slaapkamer. Seleniet kan je in contact brengen met engelen en gidsen. Behalve dat hij energiën zuivert, maakt hij ook sieraden en andere edelstenen schoon. De hoge vibratie van deze edelsteen zorgt ervoor dat hij oneindige liefde, transformatie en heling als gevolg heeft. Seleniet reinigt de aura, geeft inzicht in je levenslessen en stimuleert een heldere geest. Leg een seleniet op je hartchakra en ervaar direct rust. De meest voorkomende kleur is (half)doorzichtig met een parelmoer glans. De edelsteen seleniet heeft ook de kleuren oranje, blauw, groen en geel. Iedere kleur geeft zijn eigen energiën af.

beter slapen met edelstenen

Edelstenen reinigen en opladen

Het is belangrijk dat edelstenen wekelijks gereinigd worden zodat het zijn kracht niet verliest. De positieve energie van een edelsteen moet regelmatig aangevuld worden, dat noemen wij opladen. Wanneer de edelsteen ontladen moet worden van alle negatieve energie die hij op dat moment in zich heeft, wordt er gesproken van reinigen. Je kunt een edelsteen onder andere reinigen door hem voor minimaal vijf minuten onder stromend water te houden. Dit kan niet met alle edelstenen, sommige stenen worden door het water aangetast. Je kunt een edelsteen ook in de aarde stoppen voor minimaal 24 uur. Op deze manier zal hij zijn negatieve energie kwijtraken. Verder kun je Salie, wierook of een Meru piramide gebruiken. Wanneer je edelstenen wilt gaan opladen kun je het maanlicht of zonlicht gebruiken. Het is niet aan te raden om amethist in de zon te leggen, hij kan dan verkleuren. Wanneer het volle maan is, kun je de edelstenen het beste opladen. De maan geeft een krachtige energie af waardoor de edelstenen binnen één nacht opgeladen zijn.

Dit artikel is geschreven door Ilonka van Galen, een trotse Hsp die tot driemaal aan toe een burn-out heeft ervaren. Inmiddels is zij een expert op het gebied van Hoogsensitiviteit en burn-out, staat positief in het leven en houdt zich bezig met het creëren van een gezonde leefstijl. Ilonka heeft een grote passie voor schrijven en wilt met alle kennis die zij de afgelopen tien jaar heeft opgedaan andere mensen informeren, motiveren en inspireren. Op haar instagram pagina, Made by HSP, schrijft zij dagelijks blogs over verschillende onderwerpen. ‘Samen staan wij sterk’ is Ilonka haar levensmotto!

https://www.instagram.com/p/CBrHmM-Dmvp/

Wil je meer lezen over Ilonka? In deze blog legt ze uit welke invloed de verschillende maanstanden hebben op HSP’ers.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF