fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Weg met de Grote Maten Merken, ik ben nu toe aan een ‘normale’ spijkerbroek!’

Zou Hannelore inmiddels een spijkerbroek passen in maat 44? Bang voor de teleurstelling (in zichzelf) durfde ze haar nieuwe broeken dagenlang niet te proberen. Herkenbaar? In haar vlog zie je hoe dit is afgelopen en in haar blog legt ze uit waarom ze zich stiekem toch druk maakt om zo’n onbelangrijk getal.

Maatje 44

De gemiddelde kledingmaat van Nederlandse vrouwen is 42, las ik ergens. Klinkt logisch, want veel vrouwen zijn gezegend met prachtige curves; brede heupen en goede billen. En dat is helemaal prima, want: body positivity! Helaas bleef er bij mij deze week even weinig over van die hele ‘body positivity’, toen ik nieuwe spijkerbroeken wilde kopen van een ‘gewoon merk’.

Al jarenlang draag ik voornamelijk kleding van Grote Maten Merken. Dat is mooie kleding die meestal echt héérlijk zit. Lang leve de stretch! Maar in een stoere bui vond ik plotseling dat ik nu toch echt wel toe ben aan een ‘normale’ spijkerbroek. Ik ben immers niet voor niks al anderhalf jaar op de gezonde tour! Ik ben echt wel flink afgevallen, zeker in centimeters, en daar gaat het om (en niet om de weegschaal). Eigenlijk voel me niet meer heel veel dikker dan de gemiddelde vrouw. Enne, het lijkt me fijn om een keer ergens ‘gemiddeld’ in te zijn, haha!

Dus huppetee, maatje 44 besteld. Komt goed. Past vast. En anders gewoon niet, niks aan de hand.

Deze spijkerbroeken hebben vervolgens verrassend lang in de plastic verpakking in mijn slaapkamer gelegen, want… ik durfde niet te passen. Inmiddels was mijn vertrouwen weer wat gedaald, zullen we maar zeggen. En ik weet hoe kwaad ik word op mezelf als ik kleding niet (meer) pas!

Heus, ik vind andere vrouwen met een maatje meer vaak prachtig, maar bij mezelf vind ik het écht beter staan als er hier en daar net wat minder spekkies zitten.

Heb ik de broeken gepast? Uiteindelijk wel, dat zie je in de vlog van deze week. Maar ik moest me wel echt even mentaal voorbereiden. De uitkomst? Nou, het viel mee én tegen. Ineens wist ik weer waarom ik nooit spijkerbroeken draag, want een zachte stretch-stof is zóveel fijner. Zèlfs fijner dan spijkerstof met stretch.

En toch zie jij mij binnenkort rondhupsen in een blauwe spijkerbroek, want wat maakt het uit wat voor soort merk of maat het is? De maten zeggen niks meer tegenwoordig en het gaat er vooral om dat iets goed en lekker zit natuurlijk. En nog even tussen jou en mij; ik denk dat een iets te strakke spijkerbroek misschien wel de beste stimulans is om gezond te blijven eten en goed te blijven sporten. Daar word je je namelijk iedere keer als je gaat zitten weer aan herinnerd…

Doe mee met Hannelore!

Zou jij net zoals Hannelore ook wel fitter en slanker willen worden? Je kunt meedoen met Hannelore via het leefstijlprogramma Fit in je lijf! Bij dit programma word je online begeleid door onze personal trainer Kelby Jongen. Check de info op onze site

Bekijk hier meer vlogs van Hannelore!

Lees ook: Hannelore start met eigen podcast: ‘Hannelore in je oren’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF