fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Weegschalen zijn stom!’

Het was ‘de dag van de waarheid’ voor Hannelore, want na een paar maanden zwoegen werd ze gemeten en gewogen door haar coach Kelby. Ze had zich al jaren geleden voorgenomen om haar humeur en zelfbeeld niet meer te laten bepalen door de weegschaal, maar voor het volbrengen van een kwart triatlon is het echt beter voor je gewrichten als er wat kilootjes minder op de teller staan… Of dat is gelukt? Dat zie je deze week in de vlog. En in haar blog lees je waarom je beter een goede spijkerbroek dan een weegschaal kunt kopen.

Weegschaal

Weegschalen zijn stom. Ze zouden verboden moeten worden. Al jaren geleden heb ik mijn weegschaal de deur uit gedaan, omdat ik mijn zelfbeeld (en humeur) grotendeels liet bepalen door die twee of drie cijfers op de display. Had ik net het gevoel dat ik goed bezig was met gezond eten, maar toch geen kilo minder, argh! Weg motivatie. Zo af en toe werd ik wel blij van de weegschaal hoor, want het was niet alleen een stijgende lijn, maar na een tijdje besloot ik dat dat ding gemiddeld weinig goeds bracht. Dus hup, weg ermee! Beste beslissing ooit. Het gaat er immers om hoe je je voelt en of je lekker in je vel zit.

Tenminste… totdat ik besloot om eens écht fit te worden. Want wil je als onsportief type een achtste triatlon doen, dan moet je vooral flink trainen. Maar een kwart triatlon is toch andere koek. Om anderhalve kilometer te zwemmen, daarna veertig kilometer te fietsen en dan nog zo hard mogelijk tien kilometer te rennen moet je niet alleen heel erg fit zijn, een goede conditie en veel uithoudingsvermogen hebben. Je moet ook niet teveel extra kilootjes meezeulen, want daar worden je gewrichten niet blij van.

Ach, eigenlijk hebben we geen weegschaal nodig, toch? Iedereen weet dat je spijkerbroek een betere indicatie geeft. Niets zit zo vervelend als een spijkerbroek die net te strak is geworden, waardoor je niet lekker kunt gaan zitten en de knoop een afdruk achterlaat op je spekkies. Het zal mij trouwens niets verbazen als de verkoop van spijkerbroeken enorm is gestegen de afgelopen maanden, want met al die corona-kilo’s zullen héél wat broeken plotseling te strak zitten.

Een van mijn mannelijke collega’s vertelde laatst trots dat hij dé oplossing had gevonden: een broek met stretch in de taille. Schattig, want veel vrouwen – en dan vooral moeders – weten dat natuurlijk al lang… Oke, serieuze vraag: heb je ooit iets lekkers gedragen dan positiekleding? Oh, ik kan me nog zo goed herinneren toen ik mijn eerste positiespijkerbroek kocht; wat een verademing! Letterlijk. Niks meer in de verdrukking, alles voelt soepel en losjes en je kunt eindeloos diep ademhalen met je buik.

Na de bevalling heb ik die broeken nog minstens een jaar gedragen denk ik, haha, want ik wilde gewoon niet meer anders. Maar zodra iedereen ging vragen wanneer we het tweede kind op de planning hadden staan – alsof je dat kunt plannen, maar dat terzijde – heb ik mezelf toch maar weer in normale broeken gehesen. Gelukkig ontdekte ik tegelijkertijd de stretch-spijkerbroeken en eindeloos rekbare leggings! En inmiddels is bijna mijn hele garderobe stretch. Love it.

Probleem opgelost dus, totdat ik besloot dat ik  – om diverse redenen – het roer om moest gooien, om fitter en sterker te worden. Qua conditie ben ik heel goed op weg, maar mijn knieën protesteren inmiddels nogal en dus moet ik echt opschieten met afvallen. Of dat lukt? Dat zie je deze week in de vlog. Maar ik verklap vast niet teveel als ik zeg dat weegschalen gewoon heel heel heel erg stom zijn. Grrr!

Oh en had ik al gezegd wat mijn sterrenbeeld is? Inderdaad… Weegschaal.

Hannelore & Kelby gaan live op Instagram

Dinsdag 9 februari 2021 gaat Hannelore Zwitserlood samen met personal trainer Kelby Jongen live op Instagram om al jullie vragen te beantwoorden over afvallen en gezonder leven. Heb jij een vraag? Stel deze dan alvast je in de reacties op onze social pagina’s!

Doe mee met Hannelore!

Zou jij net zoals Hannelore ook wel fitter en slanker willen worden? Je kunt meedoen met Hannelore via het leefstijlprogramma Fit in je lijf! Bij dit programma word je online begeleid door onze personal trainer Kelby Jongen. Check de info op onze site

Bekijk hier meer vlogs van Hannelore!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF