fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Wat doe ik met de grootste en lekkerste taart ooit?’

Hannelore kreeg van haar radio-collega’s op haar laatste dag de grootste chocoladetaart ooit. En die moest snel op, want haar vriezer zit al propvol met hele andere dingen… Wat precies, dat vertelt ze in haar blog. En in haar vlog zie je dat ze heel goed nieuws kreeg over haar knie én dat ze een podcast opnam met trainer Mike!  

Mijn volle vriezer

Bij mijn afscheid van De 538 Ochtendshow kreeg ik een enórme chocoladetaart van mijn collega’s, uit handen van tv-presentator (en mijn not-so-secret-crush) John Williams. Dat was zowel heel lief als heel gemeen natuurlijk, want je geeft iemand die te dik is maar wel wil afvallen natuurlijk niet de grootste en lekkerste taart ooit. Maar ik heb ‘m toch mee naar huis genomen. (De taart, niet John Williams.) De kinderen waren dolenthousiast, want deze grootste taart ooit was ook nog eens bezaaid met snoep. Dat hebben we keurig in zakjes gedaan, die in de snoep-la verdwenen, zodat ze de komende weken (of maanden) af en toe wat kunnen pakken. Maar ja, die taart… Een groot afscheidsfeest zat er niet in, vanwege de coronamaatregelen, dus we moesten ‘m echt met z’n viertjes opeten…

Wat te doen? We hebben wel een keer of dertig de tip gekregen dat we ‘m moesten invriezen, maar dat was geen optie. We hebben namelijk een relatief kleine vriezer, met drie lades, die vol zitten met andere dingen. Belangrijkere dingen. Belangrijker dan chocoladetaart? Jazeker, luister maar.

De eerste la zit vol met brood. Bruin volkorenbrood, want dat is het gezondst. We pakken vrijwel dagelijks een paar sneetjes uit de vriezer, zodat het nog lekker vers is. En aangezien we onze boodschappen online bestellen eens per week, hebben we een flinke voorraad. In die la past dus geen megagroot stuk taart, want ik weiger brood te eten dat al een paar dagen in de broodtrommel droog ligt te worden. Ik hou namelijk niet van bruin volkorenbrood, alleen als het écht nog lekker vers is. Bijna een primaire levensbehoefte dus, haha!

Dan de tweede la. Die zit vol met ingevroren fruit. Frambozen en blauwe bessen, voor in mijn kwark ’s ochtends. Deze soorten fruit zijn gezond (vitamine C en K) én wat zuurder, waardoor het voor minder schommelingen in je bloedsuikerspiegel zou zorgen dan bijvoorbeeld een banaan of appel. Heb ik me laten vertellen. In deze la liggen bovendien de ovenfrietjes voor in de airfryer, die we onlangs hebben aangeschaft.  De kinderen begrijpen inmiddels niet meer hoe we ooit zonder konden, want minstens één keer per week houden we een snack-avondje. Dan eten we eerst allemaal een bakje met broccoli en daarna komen de patatjes en de kippenpoten. (Ik eet dan meestal iets anders, zoals een omelet met champignons en kaas, een van mijn favoriete recepten uit de Vytal-app. Dat heb je vast al eens in mijn vlog gezien.) We zitten dan met z’n allen gezellig op de bank te smikkelen, met een tekenfilm erbij. Zo gezellig! Dus je begrijpt dat alles in deze la ook erg belangrijk is voor ons gezin.

Tot slot de derde la. Daarin liggen heel veel ijsjes. Roomijsjes voor de dagen dat er weinig is gesnoept en simpele waterijsjes (perenijsjes bijvoorbeeld) als het qua eten een wat minder brave dag is geweest. Onze kinderen mogen namelijk elke avond een ijsje, mits ze hun groenten hebben opgegeten. Ik las ooit een artikel waarin stond beschreven wat terminale kinderen, die dus niet lang meer te leven hadden, het liefst vaker hadden willen doen in hun leven. En het antwoord was unaniem ‘meer ijsjes eten’. Dat zoiets simpels zo belangrijk kan zijn! En dus mogen mijn kinderen in principe elke avond een ijsje.

Dus je begrijpt het; naast de primaire levensbehoeftes, het slimme fruit, de ‘family-time’ en het dagelijkse stukje levensgeluk van de kinderen, is er geen plek meer voor een groot stuk taart… Uiteindelijk hebben we heel veel buren blij gemaakt met een veel te groot stuk en dat was natuurlijk nog fijner dan ‘m helemaal zelf opeten. Iedereen blij.

Doe mee met Hannelore!

Zou jij net zoals Hannelore ook wel fitter en slanker willen worden? Je kunt meedoen met Hannelore via het leefstijlprogramma Fit in je lijf! Bij dit programma word je online begeleid door onze personal trainer Kelby Jongen. Check de info op onze site

Bekijk hier meer vlogs van Hannelore!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF