fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Van corrigerende badpak naar opvallende bikini, ik heb de stap gemaakt!’

Van corrigerende badpak naar opvallende bikini… Een kleine stap voor de mensheid, maar een hele grote stap voor Hannelore! In haar blog lees je hoe het voelde om ineens weer met een blote buik in de zon te zitten en in haar vlog zie je hoe ze haar doelen langzaam maar zeker gaat bijstellen…

Bikini-body?

Je hebt een bikini en een body en dus heb je een bikini-body. Een bekend cliché, maar natuurlijk hartstikke waar. In principe kan elke vrouw een bikini dragen, punt. Maar hoeveel vrouwen doen dat ook? Ik vind dat je vooral moet dragen waar je je goed in voelt en wat praktisch. Zo is een bikini geen logische keuze als je keihard baantjes gaat trekken (wie weet floept je bovenstukje los), als je kleine kinderen hebt (die je bovenstukje los trekken) of als je graag van de hoge duikplank gaat (dat eindigt datzelfde bovenstukje misschien wel onder je kin of een paar meten verderop). En terwijl ik dit tik denk ik ook meteen: wat maakt het ook eigenlijk uit? Onze moeders lagen voortdurend topless te zonnen en dat zou eigenlijk gewoon nog steeds moeten kunnen. Free the boobies!

Zelf moet ik er trouwens niet aan denken hoor, om topless te zonnen, met mijn D-cup en na twee zwangerschappen en bij elkaar drie jaar borstvoeding. Mijn ‘meisjes’ zijn zeer aanwezig en hebben de weg naar beneden gevonden, zullen we maar zeggen, dus hebben echt wel wat extra steun nodig. En aangezien de rest van mijn lijf ook wel wat ‘support’ kan gebruiken heb ik mijzelf jarenlang in badpakken gehesen.

Corrigerende badpakken zelfs. Zit heerlijk, als je ze eenmaal aan hebt. Om te sporten is dat trouwens wat minder handig, zo ontdekte ik tijdens de Triatloor. Na het zwemmen moest ik mij zo snel mogelijk omkleden naar mijn fietsoutfit, maar ik kreeg mijn badpak niet uit vanwege mijn vermoeide armen. Ach, een snelheidsrecord was het sowieso niet geworden natuurlijk, die 1/8ste triatlon, maar het was wel zonde om een paar minuten te verliezen met omkleden. (Echte triatleten hebben niet voor niets een wetsuit over hun sportkleding aan.)

De stap van een corrigerend badpak naar een opvallende bikini is echt een reuzenstap, maar ik heb het gedaan! Ik had al een paar maanden een prachtige bikini liggen (zwart met goud, helemaal sjiek), nog helemaal ingepakt. En vorige week was ik er plotseling aan toe! Het was even slikken hoor, want die buik… Ook die heeft natuurlijk aardig wat te verduren gehad door mijn zwangerschappen én sinds een paar jaar blijven de extra kilo’s daar definitief plakken. Iets met hormonen en leeftijd, haha!

Oh oh oh, wat voelde ik mij bloot! Oké, het was slechts in de tuin en alleen mijn man en kinderen zagen mij (en waren enthousiast), maar het begin is er. Nog een paar weken thuis ‘oefenen’ en daarna durf ik vast met mijn bikini aan het strand van Terschelling te liggen, in de vakantie. Want het is niet alleen spannend, maar ook bevrijdend, op een bepaalde manier. Het voelt zóveel lekkerder, zo’n blote buik, vergeleken met zo’n strak, corrigerend badpak! En aangezien ik mij de laatst tijd sowieso nogal los aan het maken ben van oude (denk)patronen, zoals je ziet in de vlog, is dit een logische volgende stap. Free the belly!

Doe mee met Hannelore!

Zou jij net zoals Hannelore ook wel fitter en slanker willen worden? Je kunt meedoen met Hannelore via het leefstijlprogramma Fit in je lijf! Bij dit programma word je online begeleid door onze personal trainer Kelby Jongen. Check de info op onze site

Bekijk hier meer vlogs van Hannelore!

Lees ook: Hannelore start met eigen podcast: ‘Hannelore in je oren’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF