fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Sporten zorgt voor rust in mijn hoofd’

Drukte in haar hoofd zorgt bij Hannelore af en toe voor ‘kortsluiting’. En dan gaat ze rare dingen doen, zoals rennen op dubbele zolen…. In haar blog lees je hoe ze die kortsluiting aanpakt en in haar vlog zie je dat ze ‘even’ een persoonlijk record rent, zodat ze daarna echt kan ontspannen.  

Kortsluiting

Alles onder controle. Adem in, adem uit. Niet denken aan straks, maar nu doen wat ik moet doen. Hou het overzichtelijk, stapje voor stapje. Laat je niet gek maken. Pffff….. Soms weet ik aan het begin van de week niet hoe ik het allemaal ga rondbreien. Elke ochtend té vroeg op, overdag allerlei afspraken, tussendoor van alles regelen voor de kinderen, urenlang inspreken in mijn thuisstudio en oh ja, de hond moet ook nog uit. Kortsluiting!

Gelukkig zorgt sporten voor rust in mijn hoofd. Het is zo heerlijk dat je een training kunt doen en daarna het gevoel hebt dat je iets hebt gepresteerd. Oké, echte topprestaties zijn het natuurlijk niet, maar elke kilometer voelt voor mij nog steeds als een overwinning, zéker in het weekend. Het zorgt ook voor blije stofjes, waardoor ik het leven ineens weer van de zonnige kant bekijk, ondanks alle dagelijkse beslommeringen of stress.

Regelmatig word ik in het weekend het huis uit gestuurd door mijn man of kinderen, als ik weer eens uitgeput en onrustig op de bank probeer te liggen. Ga jij maar lekker rennen, daar knap je vast van op, zeggen ze dan. En dat werkt! Na een paar kilometer rennen heb ik weer ruimte in mijn hoofd, kan ik weer realistische to-do-lijstjes maken of eindelijk eens echt ontspannen.

Toch gaat het soms nog wel eens mis. Dan wil ik te snel, vraag ik teveel van mezelf of let ik niet goed op. Zo betrapte ik mezelf begin deze week op een gigantische blunder…. Tijdens mijn eerste keer hardlopen met mijn speciale anti-platvoet-zooltjes had ik flinke blaren gekregen en het voelde alles behalve comfortabel. Pijn in mijn voeten, pijn in mijn heupen en totaal uit balans. Luisteren naar je lichaam, blablabla, maar ik vond dat ik gewoon dóór moest gaan. Au. En die zere knie werd natuurlijk alleen maar erger.

Aan het begin van afgelopen week ontdekte ik wat er mis was gegaan: ik had op dubbele zolen gerend! Mijn sportschoenen blijken losse zooltjes te hebben en daar had ik de speciale zolen gewoon bovenop gepropt. Stom, stom, stom. Gelukkig kan ik altijd wel lachen om mezelf, maar het is ergens ook wel gênant natuurlijk en ik was achteraf behoorlijk boos. Hoe warrig kun je zijn?!

Die kortsluiting is een duidelijk teken dat ik mezelf weer aan het voorbij rennen ben. De remedie? Ontspannen! Gewoon eens een heel weekend niks doen. Maar ja, ik moest natuurlijk wel sporten, zeker omdat dat er afgelopen week al een keer bij was ingeschoten. Dus rende ik net zolang tot ik eigenlijk niet meer kon en toen begon ik aan de terugweg. En dat ging goed! Het scheelde natuurlijk dat er maar één paar zooltjes in mijn sportschoenen zat, haha, want dat loopt echt stukken beter. Maar ik was aangenaam verrast dat ik het volhield, die hele route. Daarna ben ik trots op de bank gaan liggen en daar ben ik het hele weekend nauwelijks meer vanaf gekomen. Om vervolgens weer opgeladen aan een nieuwe week te beginnen!

Doe mee met Hannelore!

Zou jij net zoals Hannelore ook wel fitter en slanker willen worden? Je kunt meedoen met Hannelore via het leefstijlprogramma Fit in je lijf! Bij dit programma word je online begeleid door onze personal trainer Kelby Jongen. Check de info op onze site

Bekijk hier meer vlogs van Hannelore!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF