fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Ondanks ik een gewoontedier ben, blijft mijn personal trainer Mike mij uitdagen!’

Van top tot teen wordt Hannelore steeds sterker, want ze is nu zelfs haar voetspieren aan het trainen! Ook dat blijkt nog een hele uitdaging, zo zie in je haar vlog van afgelopen week. En in haar blog verklapt ze dat ze stiekem zo’n gewoontedier is dat ze op sportgebied het liefst géén nieuwe dingen probeert…

 

Gewoontedier

Ik ben een gewoontedier. Je zou het niet zeggen, want ik schroom niet om mijn leven of mijn carrière af en toe compleet om te gooien. Maar wat eten en sporten betreft hou ik van voorspelbaarheid en routine. Laat mij maar vastroesten in mijn patronen, wat dat deel van mijn dagelijks leventje betreft, zodat ik mijn energie in andere dingen kan stoppen.

Laat mij maar lekker elke ochtend mijn rijstwafels eten, ’s middags mijn salade, later nog wat kwark en ’s avonds bepaalt mijn man grotendeels wat er op tafel staat. Dat is inmiddels, dankzij online bezorgdiensten en de gezonde recepten uit de Vytal-app redelijk gevarieerd, hoor. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ons avondeten jarenlang bestond uit zes maaltijden die elke week rouleerden.

Ook wat wandelen betreft ben ik dol op het spreekwoordelijke ‘rondje om de kerk’, want ik wandel met mijn hond meestal dezelfde route door het bos en op de hei. Handig, omdat hij mij altijd weer kan vinden nadat ie ineens had besloten om achter een vogel aan te rennen. Over rennen gesproken, ook dat is bij mij meestal hetzelfde rondje. Lekker voorspelbaar, ik weet precies waar ik aan toe ben en voel precies hoe goed of hoe slecht het gaan omdat ik weet hoeveel kilometer ik moet afleggen.  Ook vaste dagen werken bij mij prima, anders stel ik het uit en komt er van alles tussen.

Toch zijn mijn sport-uurtjes allesbehalve voorspelbaar en dat heb ik natuurlijk aan Mike te danken. Hij weet elke keer weer andere oefeningen te bedenken, andere spieren aan te spreken en spierpijn te veroorzaken op nieuwe plekken! Net als ik denk dat ik álle oefeningen al een keer heb gezien, heeft hij weer wat anders bedacht. Geweldig!

En zo moet het ook. Om jezelf te blijven uitdagen en om steeds sterker en fitter te worden moet je steeds je grenzen verleggen en andere manieren van bewegen kiezen. Zo ben ik mij nu aan het richten op mijn arm- en schouderspieren, vanwege mijn ‘geheime project’ waar ik push ups voor moet kunnen. Maar je kunt het ook simpeler aanpakken. Ben je bijvoorbeeld regelmatig aan het wandelen? Ga eens banen zwemmen. Ga je altijd hardlopen? Stap eens op een mountainbike. Doe je vaak sit-ups voor je buikspieren? Ga planken!

Dat kan ik natuurlijk makkelijk roepen in deze blog, maar inmiddels weet je dat ik zelf dus niet zo van de variatie ben. En als jij dat ook hebt, dan raad ik je aan om een sportmaatje te zoeken met wie je ook eens andere manieren van bewegen gaat proberen. Dus spreek eens af met die vriendin die graag fietst, vraag of je mee kan met de buurvrouw die elke week baantjes gaat zwemmen of leen de hond van je zus om een stevige wandeling te maken. Of ga naar een sportschool en probeer elke week of maand een andere groepsles. Of zoek je ‘eigen Mike’ en laat je uitdagen door een personal trainer. Kortom: doe eens wat een ander doet en wie weet bevalt het!

Of…ga naar een podoloog en ontdek een hele nieuwe spiergroep; je voeten! Haha! Poeh, ik was de afgelopen dagen zo bezig met mijn voeten (oefeningen, lasertherapie, inlegzooltjes) dat ik een keer volledig uitgeput met schoenen en al in bed ben geploft. Ach ja, zo blíjft het een uitdaging, die gezonde leefstijl. En zo wordt mijn héle lijf steeds sterker, van top tot…. teen.

Doe mee met Hannelore!

Zou jij net zoals Hannelore ook wel fitter en slanker willen worden? Je kunt meedoen met Hannelore via het leefstijlprogramma Fit in je lijf! Bij dit programma word je online begeleid door onze personal trainer Kelby Jongen. Check de info op onze site

Bekijk hier meer vlogs van Hannelore!

Lees ook: Hannelore start met eigen podcast: ‘Hannelore in je oren’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF