fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Nee, ik vind sporten nog steeds niet leuk’

Hannelore wil fit worden en gaat de sportieve uitdaging aan om in juni een kwart Olympische triatlon te doen. Helaas valt dat soms niet mee, zeker niet als ze eindelijk eens vakantie heeft. Ze moet immers ook sporten als ze vrij heeft en dat zorgt voor nogal wat weerstand. En dat ze dan wordt omringd door mensen die sporten wèl  leuk vinden, lijkt juist niet te helpen….

Oh, wat fijn; ik heb vakantie! En dat betekent…. extra veel tijd om te sporten! Ik kan niet wachten om elke dag urenlang fysiek bezig te zijn, heeerrrrlijk. Elke dag extra veel kilometers rennen, urenlang mountainbiken door de bossen, alle online workouts volgen en nu gaat het me vast ook lukken om een kwartier lang non-stop te planken. Joepie!

Zucht. Dacht ik dat maar echt. In feite schrik ik er elke keer weer van dat ik word geacht om in mijn vrije tijd toch nog te moeten sporten. Móéten ja, want als het niet zou moeten, zou ik het gewoon echt niet doen. Mijn idee van ontspannen is nog steeds bankhangen in plaats van ‘lekker actief bezig zijn’. En daar baal ik van. Was ik maar zo iemand die liever gaat rennen dan uitslapen, die liever gaat fietsen in plaats van autorijden en die echt geniet van sportieve grenzen verleggen in plaats van snoeprecords vestigen. Dat zou mijn leven zoveel makkelijker maken (en mijn taille zoveel smaller).

Veel mensen vragen me of ik het sporten inmiddels al echt leuk ga vinden. Nee, ik vind het nog steeds niet leuk. Vaak zelfs ronduit stom en bij vlagen echt verschrikkelijk. Maar… ik vind het effect wel leuk! Dat fijne, opgewekte gevoel na een rondje hardlopen of een uitputtende sessie bij Mike. Dat trotse gevoel als ik oefeningen langer volhoud en gedurende de hele dag meer energie heb. Dat onbeschrijflijk heerlijke gevoel als dat ene jurkje niet meer op je buik en billen blijft hangen maar ineens zo mooi om je lijf valt. Dáár doe ik het voor.

Toch zijn ze er wel; mensen die niets liever doen dan sporten. Mike is er natuurlijk zo eentje en mijn schoonfamilie telt ook opvallend veel geboren sportievelingen. Allemaal lieve mensen die mij volop stimuleren en aanmoedigen, want ze vinden het oprecht fijn voor me dat ik de knop heb weten om te zetten. Maar – en nu ben ik even pijnlijk eerlijk – stiekem vind ik ze superirritant en zie ik groen van jaloezie…IK WIL OOK ZO ZIJN! Werd ik maar net zo blij van de gedachte aan sporten als aan de gedachte aan chocola. Werd ik maar net zo enthousiast van het vooruitzicht om een uur te rennen als van een uur Netflixen.

Puur genetisch bepaald, vertelde iemand mij laatst via een bericht op Instagram. Je bent een sporter of je bent het niet, punt. En als je nooit de behoefte hebt gehad om veel te bewegen, dan komt dat ook nooit meer. Nou, ik wil toch graag die ene uitzondering zijn en transformeren van fervent bankhanger tot enthousiaste triatleet. Eén van mijn drie goede voornemens voor dit nieuwe jaar is: meer genieten. Van mijn mooie leventje, mijn lieve gezin, van (een beetje) chocola en ….. óók van het sporten. En dat gaat me lukken! Beloofd.

Doe mee met Hannelore!

Zou jij net zoals Hannelore ook wel fitter en slanker willen worden? Je kunt meedoen met Hannelore via het leefstijlprogramma Fit in je lijf! Bij dit programma word je online begeleid door onze personal trainer Kelby Jongen. Check de info op onze site

Bekijk hier meer vlogs van Hannelore!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF