fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Mijn darmflora is wat minder fleurig dan zou moeten…’

De darmflora van Hannelore is wat minder fleurig dan zou moeten, blijkt uit bloedonderzoek, dus is ze gestart met speciale supplementen. Beetje jammer alleen dat die nét begonnen te werken toen ze midden op de hei liep! In haar blog schrijft ze hier meer over en in haar vlog zie je dat ze eindelijk haar crosstrainer heeft afgestoft…

Poep-paniek-momentje!

Mijn darmen kunnen wat aandacht gebruiken, bleek afgelopen week uit bloedonderzoek. Onder andere door lang (noodgedwongen) antibioticagebruik in het verleden is mijn darmflora blijkbaar wat minder fleurig dan zou moeten, waardoor ik onder andere voedingsstoffen minder goed opneem en mijn afweersysteem ontregeld is. Daar merk ik op zich weinig van, maar alles bij elkaar schijnt het effect best groot te zijn. Hoe het precies zit met mijn darmen, gifstoffen en vetzuren is een lang en ingewikkeld verhaal. De conclusie is in ieder geval: er is werk aan de winkel!

Wel bijzonder dat ik na al dat sporten en gezondere eten nu nóg een manier heb gevonden om met mijn gezondheid aan de slag te gaan! En wie weet wat het fysiek en mentaal voor gevolgen heeft als mijn lijf van binnen weer helemaal oké is. Dus ik ga ervoor, haha, je kent me inmiddels.

Dus daar liep ik afgelopen week, op de hei, na mijn eerste doseringen darmpillen. Dat was niet zo handig, want precies ‘in the middle of nowhere’ lieten de darmpjes plotseling van zich horen. Oei, wat nu als…. Dan breekt het zweet je wel even uit! Er schoot meteen van alles door mijn hoofd. Waar? Hoe? Vies! Help! En ik zag weer voor me hoe mijn hond Ollie een keer uitgebreid lag te rollen door de poep… mensenpoep! Dat was vrij duidelijk te zien aan de vorm én er lagen van die doekjes vochtig toiletpapier naast. Blijkbaar was iemand met voorbedachten rade in de bosjes gedoken… Blegh! Wie doet nou zoiets? Ik heb Ollie kokhalzend meegenomen en hij is grondig afgesopt.

Door mijn eigen poep-paniek-momentje begrijp ik ineens wèl wie zoiets doet. Want als je moet, dan moet je en dat geldt onder andere voor mensen met een darmziekte. Het lijkt me erg stressvol als je je steeds moet afvragen waar in de buurt een wc is en in deze coronatijd zijn er ook nog eens veel openbare toiletten gesloten. En wat doe je als je een keer een boswandeling wil maken? Dan neem je je billendoekjes mee… (Het is natuurlijk nog beter om ook een plastic tas mee te nemen, want ik ruim de drollen van mijn hond ook op, maar dat terzijde.)

Overigens heb ik het gelukkig gewoon gered tot thuis, hoor, en eenmaal thuis was er ook weinig aan de hand. De rest van de week is het ook gewoon goed gegaan, want ik merk er nu weinig van en inmiddels ben ik al met andere supplementen begonnen. Ook op sportief gebied kon ik deze week weer een nieuwe stap vooruit zetten, dus op twee fronten ben ik lekker bezig! Nu moet ik alleen weer wat gezonder gaan eten, want dat heb ik de laatste tijd steeds verder los gelaten, haha! Croissantje hier, ijsje daar. Oeps! Maar ach, twee van de drie is best oké, toch? En wie weet ga ik binnenkort alsnog sportvasten, als harde ‘reset’. Maar eerst laat ik mijn darmen even wennen aan de nieuwe situatie. Ik hou je op de hoogte!

Doe mee met Hannelore!

Zou jij net zoals Hannelore ook wel fitter en slanker willen worden? Je kunt meedoen met Hannelore via het leefstijlprogramma Fit in je lijf! Bij dit programma word je online begeleid door onze personal trainer Kelby Jongen. Check de info op onze site

Bekijk hier meer vlogs van Hannelore!

Lees ook: Hannelore start met eigen podcast: ‘Hannelore in je oren’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF