fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Met deze drie stappen motiveer ik mijzelf’

Moeite om jezelf te motiveren om te gaan sporten? Hannelore deelt in haar blog de drie D’s; de drie stappen waarmee zij zichzelf motiveert. Dat lukt nu zelfs zo goed dat ze maar liefst twee dagen achter elkaar op de crosstrainer tekeer ging. Het bewijs zie je in haar vlog van deze week!

 

 

Mijn drie D’s

Loor, waar haal jij je motivatie vandaan? Hoe lukt het jou om toch van die bank af te komen? Die vragen worden mij bijna dagelijks gesteld. Logisch, want als je niet (vanzelf) van sporten houdt, dan vind je andere dingen blijkbaar leuker om te doen in je vrije tijd. Zoals op de bank hangen, ja! Of je vindt sporten zelfs ronduit stom, omdat je lijf niet meewerkt door extra kilo’s of omdat je je schaamt tussen alle wél sportieve types. Heb ik dus ook allemaal! En toch lukt het mij om minstens drie keer per week mezelf goed in het zweet te werken.

Mijn geheim? Nou ja, een geheim zou ik het niet willen noemen en het is niet bepaald baanbrekend of supernieuw en origineel, maar deze drie stappen werken voor mij: doel, delen en deadline. Drie D’s dus.

Allereerst: een DOEL hebben. Je gaat fitter/sterker/energieker/slanker worden. Bedenk ook goed waarom je dat wil, bijvoorbeeld dat je actiever met je kinderen wil kunnen spelen of dat je weer in die spijkerbroek van tien jaar geleden wil passen. Schrijf dat desnoods voor jezelf op en hang dat desnoods ergens op. Als ik mezelf van iets wil doordringen, print ik het op een A4’tje en hang het op bij mijn werkplek, zodat ik het telkens even zie. Vaak maak ik er dan een lijstje van met bepaalde punten, lekker concreet. En visualiseer ook alvast hoe het is en hoe het voelt om dat doel bereikt te hebben. Kies wel iets haalbaars, trouwens.

Vervolgens ga je dit doel DELEN. Met wie? Nou, met iedereen die het horen wil, haha! Zeg tegen de hele wereld: dit ga ik doen. Dus niet: ik ga proberen om… ik hoop dat ik… Nee, dit gá ik nu doen. Punt. Misschien krijg je tips van anderen, waar je eventueel iets mee kunt. Misschien kom je erachter dat je doel iets moet bijstellen of dat je het in iets andere stappen moet doen. Helemaal prima, maar: blijf je focussen op je doel en waarom dat voor jou zo belangrijk is. Je kunt ook besluiten om samen met een vriend of vriendin te gaan sporten óf bij een sportschool, waar andere mensen hetzelfde doel hebben als jij. Of post het op social media, zodat anderen jouw ‘reis’ kunnen volgen. Geloof me, dat werk heel motiverend! Delen zorgt voor een spreekwoordelijke ‘stok achter de deur’.

Tot slot stel je jezelf een DEADLINE. Een datum dus, waarop je je doel bereikt heb. Als je zegt dat je ‘ooit’ vijf kilometer wil kunnen hardlopen, maakt het niet zoveel uit als je een week niet sport, want je hebt alle tijd…  Maar als je zegt dat je voor het eind van dit jaar dat wil kunnen, dan móét je je wel aan je schema houden. Je kunt je ook inschrijven voor een wedstrijd of een sportief evenement. Of je koopt nu alvast een prachtige jurk voor de Feestdagen in één of twee maten te klein. Die kun je zelfs ergens ophangen, zodat je ‘m dagelijks ziet.

En soms moet je je doel en je deadline tussentijds bijstellen… Bijvoorbeeld door een blessure of andere tegenslagen. Daar weet ik helaas ook alles van. Maar… sinds deze week heb ik weer een nieuw doel! Met een keiharde deadline! Wat het is, dat kan ik helaas (nog) niet delen, maar ik vertel er al het een en ander over in de vlog van deze week. En dat nieuwe doel zorgde ervoor dat ik afgelopen week pardoes twéé dagen achter elkaar enthousiast op de crosstrainer sprong. Wow!

Doe mee met Hannelore!

Zou jij net zoals Hannelore ook wel fitter en slanker willen worden? Je kunt meedoen met Hannelore via het leefstijlprogramma Fit in je lijf! Bij dit programma word je online begeleid door onze personal trainer Kelby Jongen. Check de info op onze site

Bekijk hier meer vlogs van Hannelore!

Lees ook: Hannelore start met eigen podcast: ‘Hannelore in je oren’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF