fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Loslaten om te kunnen groeien, dat is wat ik ga doen’

Wat heeft Hannelore genoten van haar laatste dagen bij de radio! Niet alleen omdat ze voor deze éne keer een hele week heeft meegegeten met haar collega’, al was dat natuurlijk wel éxtra gezellig… Dat zie je in haar vlog. In haar blog lees je hoe ze terugkijkt op die ene week, waarin ze zich realiseerde dat haar leven er in één klap heel anders uit ging zien.

Ruimte

Wat een bizarre weken heb ik achter de rug, al zeg ik het zelf. Het Grote Aftellen was begonnen, want ik had besloten om te stoppen met mijn werk als sidekick bij de 538 Ochtendshow. Voornaamste reden was om meer tijd en energie te hebben voor al mijn andere werkzaamheden, zoals mijn nieuwe podcast. Loslaten om te kunnen groeien, eerst plek maken voordat er ruimte is voor nieuwe dingen, een nieuw pad inslaan. Clichés, maar helemaal waar. En het schrappen van die té vroege wekker zorgt ook voor meer tijd én energie om te sporten! Want hoe fijn is het om eindelijk eens met een uitgerust lijf te gaan trainen? Heel fijn. Helaas hingen die plannen plotseling aan een zijden draadje….

Juist in deze periode kreeg ik te horen dat mijn knieën er zo slecht aan toe zijn, dat ik beter niet meer kan hardlopen. Lang verhaal verder, want het is een combinatie van een gescheurde meniscus en verminderd kraakbeen fase drie. Over een paar weken ga ik naar een orthopeed die heel gericht gaat kijken wat de verschillende opties zijn.

Hoe erg kan je leven veranderen in één week?! Natuurlijk is het veel ingrijpender en erger als je denkt aan ziektes, sterfgevallen en echtscheidingen, uiteraard. Maar dat ik nou juist in die laatste werkdagen, waarin ik al een beetje afscheid aan het nemen was van de leukste collega’s ooit, te horen kreeg dat die andere droom aan diggelen dreigt te vallen… Dat verzin je toch niet?

Dus wel. Helaas, pindakaas. Dus daar lag ik, verslagen en uitgehuild met mijn kleedje op de bank. Had ik nou wel de juiste beslissing genomen qua werk? Was het wegvallen van mijn sportieve droom misschien een teken dat ik me juist meer op mijn werk moest gaan richten? Wat betekent het als er een keiharde streep gaat door de twee aspecten in je leventje waar je je het meest op hebt gefocust?

“Jij bent alweer nieuwe plannen aan het maken. Ik zie het aan je hoofd!” zei mijn man tegen me, terwijl ik daar zo lag op de bank. Hij had weer eens gelijk. Zonder dat ik het zelf doorhad, waren mijn gedachten alweer op hol geslagen en bedacht ik een Plan B. En C, D, E. Om vervolgens nog dieper weg te duiken onder dat kleedje, want wat was het toch een dramatische samenloop van omstandigheden.

En….doorrrrrr. Je tranen drogen en schouders eronder, of zoiets. En dat lukte! Natuurlijk baal ik nog steeds gigantisch van die knieën, maar ik weet ook zeker dat ik wel een andere manier vind om fitter en sterker te worden. Het scheelt in ieder geval al een hoop energie dat ik niet meer elke ochtend zo vroeg hoef op te staan. En verder heb ik gewoon verrassend veel ruimte op mijn nieuwe pad.

Doe mee met Hannelore!

Zou jij net zoals Hannelore ook wel fitter en slanker willen worden? Je kunt meedoen met Hannelore via het leefstijlprogramma Fit in je lijf! Bij dit programma word je online begeleid door onze personal trainer Kelby Jongen. Check de info op onze site

Bekijk hier meer vlogs van Hannelore!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF