fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Koken vind ik stom!’

Hannelore had een leuke week met aan het eind een flinke domper… Dan lijkt sporten toch ineens iets minder belangrijk. Verder een heerlijke culinaire tip die ze beschrijft in haar blog en gaat ze zoals beloofd nog één spijkerbroek passen, zou dit de winnaar zijn? Je ziet het in haar vlog! 

Met een app vol recepten in mijn hand loop ik fluitend door de supermarkt, op zoek naar alle verse, gezonde ingrediënten voor de lunch en het diner. En weet je wat? Ik bekijk meteen even wat ik morgen ga eten, zodat ik dat ook meteen kan halen. Tijd en energie zat! En wat is er nou leuker dan lekker uitgebreid boodschappen doen? Juist, urenlang koken!

Koken is nog veeeeeeel leuker. En ontspannend. Echt, in de keuken staan voelt als me-time. Al mijn hele leven ben ik een keukenprinses en sinds ik op de gezonde tour ben, ben ik dus niet meer weg te slaan uit de keuken. Nieuwe gerechten proberen, nieuwe smaken introduceren bij mijn gezin en genieten van het feit dat elke dag weer nieuwe culinaire uitdagingen met zich meebrengt.

Yeah, right.

Helaas ziet mijn dagelijkse realiteit er heel anders uit. Laat ik beginnen met het feit dat ik koken stom vind. Ik word er vaak bloedchagrijnig van en kan echt boos worden als ik alleen al een kwartier bezig ben met groente snijden. Zodra het langer duurt om te klaar te maken dan om op te eten, haak ik af. Niet efficiënt en kom op zeg, ik kan duizenden leukere dingen verzinnen.

Mijn man kookt dus meestal (hij vindt het niet zo erg) en af en toe ik. We hebben een paar dagen per week hebben we zo’n verspakket, waarbij je dan zelf nog alles moet hakken/snijden/bakken/koken/kruiden/garneren. En dat doe ik dan met veel gezucht, inwendig gevloek en af en toe pure paniek in mijn ogen, omdat ik het gewoon echt Heel Erg Stom vind. Gedoe.

Aan boodschappen doen heb ik ook een hekel, zeker sinds mijn gezondere leefstijl. Want ik zie zóveel lekkere dingen die ik (van mezelf) niet meer mag eten. Af en toe een beetje wel natuurlijk, maar als ‘ongezond’ niet bestond, zou de inhoud van mijn boodschappenkarretje er heel anders uitzien. En meestal heb ik helemaal geen tijd om bijvoorbeeld mijn lunch te plannen en dan moet ik het doen met wat er toevallig in de koelkast ligt. Wat was ik deze week blij met die zak sla van mijn man, de kipfilet van mijn kinderen en de hüttenkäse die er toevallig nog in stond. Paar volkoren bammetjes erbij, gooi het op elkaar en je heb in twee minuten een gezonde lunch-to-go. Uiteraard heb ik in de vlog van deze week dit culinaire hoogtepunt vastgelegd.

Ach, alle veranderingen zijn moeilijk, maar ik kom er wel. Het is een proces en het is nooit te laat om het roer om te gooien, nieuwe dingen te leren of ineens heel andere dingen leuk te gaan vinden. Ooit ga ik groenten echt lekker vinden en sta ik volkomen zen in pannen te roeren. Binnenkort loop jij in de supermarkt en dan denk je ‘waar ken ik die fluitende mevrouw ook alweer van?’ En dan gaan we spontaan gezonde recepten uitwisselen en opscheppen hoe lang we elke dag staan te genieten achter ons fornuis.

Doe mee met Hannelore!

Zou jij net zoals Hannelore ook wel fitter en slanker willen worden? Je kunt meedoen met Hannelore via het leefstijlprogramma Fit in je lijf! Bij dit programma word je online begeleid door onze personal trainer Kelby Jongen. Check de info op onze site

Bekijk hier meer vlogs van Hannelore!

Lees ook: Hannelore start met eigen podcast: ‘Hannelore in je oren’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF