fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Ik zou elk uur wel een taartje kunnen eten’

Begin jij ook een beetje te kwijlen als je alle heerlijke taartjes en toetjes voorbij ziet komen in Heel Holland/Vlaanderen/Wereld Bakt? Hannelore is daar klaar mee en vertelt in haar blog wat haar nieuwe strategie is om al dat lekkers te weerstaan. En in haar vlog zie je dat het toch een beetje mis gaat, soms. En deze week zelfs nèt iets vaker dan alleen maar soms…   

 

Toetjes-strategie

Ik eet geen toetjes, ik bèn een toetje! Wie mij al lang kent weet dat je mij ’s nachts kunt wakker maken voor al dat lekkers. Heus, ik zou elk uur wel een taartje kunnen eten, geen probleem. Zit ik in een restaurant en roept iedereen aan mijn tafel dat ze geen dessert meer op kunnen? Ikke wel hoor. Sterker nog; toen mijn man en ik één dag getrouwd waren heb ik mezelf getrakteerd op een diner zoals ik het écht wilde hebben en dat waren vijf desserts. Eentje vooraf, drie als hoofdgerecht en eentje als toetje. Mijn kersverse man kon vervolgens zijn toetje niet meer op, waarna ik dat ook nog heb opgegeten. Gelukkig kende hij mij al door en door, dus hij schrok er niet van en kon er alleen maar om lachen. Maar het bedienend personeel vond het bizar en ik sluit niet dat er weddenschappen op waren afgesloten dat ik het niet op zou kunnen eten… Tsja.

Inmiddels ben ik van de toetjes af, hoor. Ik wil immers fit, sterk én slanker worden, dus dan kun je niet meer zo vaak een toetje eten. En dan bedoel ik dus een toetje dat vooral bestaat uit bewerkte suikers, want fruit eten of een magere kwark met gezond spul kan natuurlijk altijd. En af en toe een waterijsje, kan ook wel qua calorieën. Maar voor de rest ben ik superstreng en moet het toetje dat wordt gegeten aan drie eisen voldoen…

  1. Het toetje of taartje moet écht lekker zijn, dus een negen of een tien. Dus het moet zelf versgemaakt zijn door iemand of door een bakker, en dus niet zo’n kleffe hap uit de supermarkt. Dat laatste vind ik ook echt wel lekker hoor, maar ik leg de lat nu heel erg hoog, zodat alleen de echte toppers het redden bij mij. Appeltaart vind ik altijd een beetje verspilde moeite, want waarom zou je appeltaart eten als je ook een appel kunt eten plus een ander taartje? Aardbeien-, slagroom- en hazelnoot-taartjes zijn hooguit een acht. Eigenlijk zijn naar mijn mening (en smaak) alleen de chocolade-achtige-constructies een gevalletje cum laude, dus dat is duidelijk.
  2. Het dessert moet met volle aandacht gegeten worden. Dus niet voor de tv, waarbij de van alles redelijk gedachteloos naar binnen schuift. Nee, ik wil dat vorkje erin zien gaan, de hap zorgvuldig samenstellend met cake, room en topping, aandachtig kauwen en alle smaken proeven. Het wordt zo bijna een ritueel, maar dat verdienen die toppers ook.
  3. Ik wil het in mijn eentje kunnen eten, zonder afleiding van andere mensen om mij heen. Mijn man en kinderen erbij vind ik prima, mits die mij gewoon even in alle rust laten genieten. Maar in een groep mensen of onder collega’s ben ik toch weer zóveel met die anderen bezig, met hun geklets en gesmak, dat ik niet ten volste ervan kan genieten. Dat klinkt redelijk contactgestoord, ik weet het, maar zo’n ge-wel-dig toetje verdient het om 100% aandacht te krijgen en daar wil ik dus het liefst in mijn uppie van kunnen genieten.

Als je alles zo bij elkaar optelt is de conclusie dat ik dus nog maar zelden een toetje kan (en wil) eten. En dat was nou net de bedoeling! Oké, mijn strategie is nog niet helemaal waterdicht, want heel soms voel ik mij in een bepaalde sociale setting alsnog verplicht om een taartje te eten, maar ik word daar gelukkig steeds sterker en zelfverzekerder in.

Helaas lukt het mij niet om zo’n bak-programma op tv te kijken, want daar zie je dus alleen maar negens en tienen voorbij komen! Al kwijlend en knorrend wil ik dan alle kasten in huis open trekken om mij tegoed te goed aan alles waar suiker en/of chocola in zit (zelfs de pakken hagelslag zijn niet veilig), dus… die programma’s kijk ik gewoon niet. Dat is pure zelf-kwelling. Hoe doen andere mensen dat toch? Ik vraag het mij oprecht af. Ook mijn man kan het niet uitleggen, want hij kijkt gewoon naar die tv-programma’s en verder… niks. Hoe dan?! 

Doe mee met Hannelore!

Zou jij net zoals Hannelore ook wel fitter en slanker willen worden? Je kunt meedoen met Hannelore via het leefstijlprogramma Fit in je lijf! Bij dit programma word je online begeleid door onze personal trainer Kelby Jongen. Check de info op onze site

Bekijk hier meer vlogs van Hannelore!

Lees ook: Hannelore start met eigen podcast: ‘Hannelore in je oren’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF