fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Ik voel me toch beter in een zwarte sportoutfit’

Hannelore heeft een gouden tip voor als je harder wil gaan sporten: koop kleding die nét te strak zit in een lekker opvallend kleurtje. Zéker als je geen fitgirl bent, want juist dan zorgt zo’n sportoutfit ervoor dat je harder gaat dan ooit! Ze legt het helemaal uit in haar blog en in haar vlog zie je hoe ze er verder bijliep afgelopen week.

Schutkleur?

Squats doen in een strakke legging met een opvallende print met alleen een sportbeha erboven. In dezelfde print uiteraard. Of hardlopen met een mooie croptop, zo’n naveltruitje, in dezelfde glanzende stof als je korte broekje. Je hoeft maar even op instagram te kijken en de welgevormde dames in prachtige pakjes duiken overal op.

Doe mij maar een schutkleur, hoor. Het liefst zwart en heel af en toe heb ik een kleurexplosie met grijs of blauw. Of een ‘sportief accent’ in het wit. En vergeet mijn roze sportsokken niet, ook hartstikke kleurrijk. Het kan gewoon hoor, zo’n stoer en sexy sportoutfit aantrekken als je gaat sporten. Genoeg volle vrouwen doen dat en dat vind ik prachtig, echt. Maar ik voel me er zelf niet happy in. Ik hoef echt niet op te vallen tijdens het sporten, liever word ik helemaal niet gezien. Beetje bizar dat ik dan wel zo’n vlog heb natuurlijk, daar begrijp ik zelf eigenlijk ook niks van, haha! Maar even serieus weer: die felle kleuren en kleine pakjes zijn zó niks voor mij! Dacht ik.

Een paar weken geleden had ik ineens héél snel een fietsbroek nodig, want Mike wilde weer gaan fietsen en mijn ‘ladyparts’ waren nog beurs van de vorige fiets-sessie op een van zijn mountainbikes. Dus hup, snel een broekje online besteld boordevol gelkussens en andere padding, in de grootste maat die ik kon vinden. In het zwart uiteraard. Binnen 24 uur op mijn deurmat, dikke prima. Die fietssessie ging op het laatste moment niet door, want het regende enorm. Het Broekje lag dus een week of twee onaangeroerd mij aan te staren, klaar om te worden uitgepakt en bewonderd. Dat deed ik niet, want ik had al zo’n vermoeden dat ík er niet echt blij van ging worden…

De dag kwam dat we alsnog weer gingen fietsen en dus trok ik Het Broekje uit de verpakking en hees mijzelf erin. En… het was nog erger dan ik had gedacht. Oké, eerlijk is eerlijk, de bovenkant in de taille was inderdaad dik in orde, zoals beloofd op de site, want mijn buik-spekkies werden niet afgekneld, en de gelkussens zitten zeer comfortabel en zijn mooi weggewerkt. Maar die broekspijpen… Ai, ai, ai, wat een drama. Blijkbaar hebben alle mountainbikers daar erg dunne en gespierde benen van gekregen, want bij mij blubbert alles er omheen. Alsof ik twee rollades heb zitten. Of rondren op twee ingespoten kipfilets ofzo. Argh.

Tot overmaat van ramp heb ik ook nog de afwijking dat ik wil dat kleding bij elkaar pást. Met zwart zit je altijd goed natuurlijk en daar past veel bij. Maar… mijn nieuwe sportschoenen zijn blauw en ik heb dus verder niks blauws. Dus had ik meteen een blauw shirt erbij besteld, voor tijdens het hardlopen. Leuk, heb ik toch een setje, dat ik. Maar oef, want bleek dat ding enorm blauw te zijn! Echt een knalkleur die opvalt…

Dus… wat te doen? Nou, héél hard fietsen met mijn lelijke blubberbenenbroekje en héél hard rennen met dat knalblauwe shirt, in de hoop dat niemand me ziet. Ach, het maakt uiteindelijk niet uit wát je motiveert, toch? Mijn gouden tip: wil je harder gaan sporten, koop dan iets wat nét te strak zit in een opvallende kleur. Ik garandeer je dat je de sterren van de hemel sport. Ik ga ervoor, op naar de croptop!

Doe mee met Hannelore!

Zou jij net zoals Hannelore ook wel fitter en slanker willen worden? Je kunt meedoen met Hannelore via het leefstijlprogramma Fit in je lijf! Bij dit programma word je online begeleid door onze personal trainer Kelby Jongen. Check de info op onze site

Bekijk hier meer vlogs van Hannelore!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF