fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Ik ben deze bizarre uitdaging aangegaan!’

Hannelore wil luieren op de bank, maar heeft last van een stemmetje. Dat dwingt haar om tóch te gaan sporten, zo zie je in haar vlog van deze week. En in haar blog schrijft ze dat ze blij is met dat stemmetje, maar het zorgt er ook voor dat ze een bizarre uitdaging is aangegaan…

Bizarre uitdaging

Misschien herken je het wel: je zit (of ligt) heerlijk op de bank, maar een stemmetje in de hoofd probeert je te vertellen dat je in actie moet komen. Genoeg geluierd, Loor, tijd voor aan jezelf te werken! Een gezonde geest zit in een gezond lichaam, dus huppetee, aan de bak! Ja, ook ik heb sinds een tijd ‘last’ van dat stemmetje.

Dat was twee jaar geleden nog ondenkbaar. Toen bleef ik gewoon lekker op de bank hangen, niks mis mee. Nou, er was wel degelijk iets mis; ik voelde me lui, dik en lamlendig. Maar het was zo moeilijk om de switch te maken! Ik deed heus wel wat aan sport en best serieus af en toe, maar niet structureel. En vooral met frisse tegenzin.

Maar toen ontmoette ik personal trainer Mike van Dijk, die vol enthousiasme en energie mij liet zien dat sporten leuk is. Dat de drang om te sporten uiteindelijk vanuit jezelf moet komen, omdat je het écht wil doen. Lekker bewegen in de buitenlucht, volgens hem is er niks lekkerder dan dat. Nou, ik kon wel duizend dingen opnoemen die ik destijds lekkerder vond, haha! Mike was lange tijd de stem die mij aanspoorde om in de actie-stand te schieten. Hup, Loor! Telkens weer. En daar ging ik. Voor hem en voor mezelf. Maar gaandeweg is er dus iets in mij veranderd… Want ik hoor nu nog alleen mijn eigen stemmetje in mijn hoofd en dat is al voldoende!

Vorige week zaterdag was ik ’s ochtends ineens in mijn eentje thuis… De ‘oude ik’ zou dit hét ideale moment vinden om met een berg lekkernijen onder een kleedje op de bank te duiken, maar dat stemmetje liet me niet met rust. Heel even verzette ik me nog, maar daarna bedacht ik me dat ik me nóg beter zou voelen als ik op de crosstrainer zou gaan en zo geschiedde… Want dat stemmetje wéét hoe fijn het is om fit en sterk te zijn. En dat is mijn eigen stem.

Die interne motivatie is inmiddels zó sterk geworden, dat ik niet alleen vol overgave een uur op de crosstrainer spring of naar de sportschool fiets… Het zorgt er ook voor dat ik mijn sportieve grenzen nóg meer wil gaan verleggen en heel hard ‘ja’ roep als ik bijvoorbeeld wordt gevraagd voor een waanzinnig stoer tv-programma… Een week lang getraind worden als legercommando, wat een uitdaging! Special Forces VIPS… Dat is het ‘project’ waar ik de afgelopen maanden zo hard voor heb getraind en waar ik lange tijd dus niks over mocht zeggen. Ik ben de bizarre uitdaging aangegaan, om te kijken hoe sterk ik ben. Gemotiveerd als nooit tevoren. Bedankt, stemmetje!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF