fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Ik kan altijd eten’

Op spiritueel gebied valt er nog heel wat te leren voor deze Holle Bolle Gijs, zegt Hannelore zelf. Ze heeft namelijk voortdurend trek, kan altijd nog meer eten en dat is eigenlijk hartstikke irritant. In haar blog lees je hoe ze daarmee omgaat en in de vlog zie je welke gouden tip ze van Gordon krijgt…

Holle Bolle Gijs

Eigenlijk kan ik altijd eten. Vanaf het moment dat ik opsta tot ik naar bed ga, ik heb gewoon altijd zin om te eten. ’s Ochtends kan ik zo’n honger krijgen dat ik helemaal futloos word, het liefst zou ik elke uur eten tijdens de middag en als ik te lang moet wachten op mijn avondeten word ik hangry (bloedchagrijnig dus). Oké, dit is misschien wat overdreven. Maar geloof me, als ik de hele dag zou eten wat ik wil eten, dan zou ik tonnetje rond zijn.

Alleen maar ongezond eten, zoals ‘snelle suikers’ en ‘slechte vetten’, zorgen ervoor dat je meer zin in eten krijgt en uiteindelijk minder energie, waardoor je in een vicieuze cirkel belandt en nóg meer en nóg ongezonder gaat eten. Dat heb ik inmiddels wel geleerd. De juiste verdeling van vetten, eiwitten en koolhydraten is je redding, want dat zorgt voor minder calorieën en je hebt minder snel weer trek. Dat is dus Plan B. Een logisch en succesvol plan, maar niet 100% dekkend.

Trek blijf ik namelijk houden, altijd, hoe zeer ik ook mijn best doe om gezond te eten. Eigenlijk ben ik de hele dag bezig met niet-eten, wanneer-mag-ik-eten en wat-is-het-toch-stom-dat-ik- vies-vind-wat-goed-voor-je-is-om-te-eten-en-andersom. Gelukkig heb ik een app die mij helpt om de juiste maaltijden samen te stellen, maar het blijft een dagelijkse strijd.

Ik denk dat ik een beetje stuk ben. Dat ik nooit echt vol zit, omdat mijn hersenen of hormonen of weet ik veel wat steeds de verkeerde signalen doorgeven. Holle Bolle Gijs. En dat ik na een paar maanden op 1700 calorieën per dag maar 1 kilo afval én ook nauwelijks minder centimeters of een lager vetpercentage heb, maakt het allemaal nog frustrerender. Je zou bijna denken dat ik ’s nachts slaapwandel en dan alle keukenkastjes plus de koelkast leegroof…

Toch ben ik nu een heel eind gekomen, vind ik zelf. Ik kan zelf gezonde keuzes maken en dankzij eerdere hypnose-sessies is het gelukt om mijn emoties grotendeels los te koppelen van eten. Als ik nu boos, verdrietig of gestrest ben eet ik hooguit een gezond tussendoortje en ga ik sporten om af te reageren. Wat een winst! En ik vergeet gewoon die stomme kilo’s, want het gaat er om wat goed is voor mijn lijf.

Ben ik al toe aan een volgende stap? Een wat meer spirituele benadering misschien? Ik hoor en lees steeds meer over ‘mindfullness’ in relatie tot eten. Het citaat dat ik voorlees in mijn vlog gaat daarover, want pas als je opstaat van tafel zou je je meer bewust worden van je volle maag. Bovendien kreeg ik afgelopen week ook nog een gouden tip van Gordon, want hij is inmiddels al aardig wat kilootjes kwijt dankzij ‘intermittent fasting’. Dan eet je bijvoorbeeld 16 uur achter elkaar op een dag helemaal niks zónder honger te krijgen. Kwestie van wennen, drukte Gordon me op het hart, maar…. sorry, ik moet er niet aan denken!

Nee joh, dan ga ik liever door met waar ik nu mee bezig ben. Want ondanks dat de afvallen tegenvalt ben ik superblij en trots op hoe het nu gaat. Ik voel me steeds fitter en sterker en daardoor hou ik het vol. En ik hou het ook vol dankzij de vele leuke, gezellige en inspirerende reacties via social media! Dat is zó waardevol! Bedankt daarvoor!!!

Doe mee met Hannelore!

Zou jij net zoals Hannelore ook wel fitter en slanker willen worden? Je kunt meedoen met Hannelore via het leefstijlprogramma Fit in je lijf! Bij dit programma word je online begeleid door onze personal trainer Kelby Jongen. Check de info op onze site

Bekijk hier meer vlogs van Hannelore!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF