fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Ik hoop dat ik voor het eerst van mijn leven wat spierballen krijg!’

Oei, sommige sport-oefeningen zijn voor Hannelore echt onmogelijk! Over een paar weken moet ze onder andere twee pull-ups kunnen doen. In haar blog schrijft ze of ze er zelf een beetje vertrouwen in heeft of dat gaat lukken. En in haar vlog zie je waarom ze dat eigenlijk allemaal wil doen…

Mission impossible?

Voor een spannend project moet ik qua conditie en kracht aan bepaalde eisen voldoen en dat zou mij moeten lukken. Wat er op dat lijstje met eisen staat, vertel ik uitgebreid in de vlog van deze week. Ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken, al zijn de push-ups heel erg lastig, daar moet ik echt keihard voor trainen. Maar op dat lijstje met eisen staat ook één ding dat écht onmogelijk is: twee pull-ups, binnen twee minuten. Dat betekent dat je jezelf omhoog tilt aan je armen. En nu ben ik de laatste die wil zeggen dat vrouwen ergens slechter in zijn dan mannen, maar in dit geval…

Het lijkt echt onmogelijk om met mijn armpjes de rest van mijn lijf omhoog te krijgen. Hoe doen mensen dit? Die zijn vast heel sterk en verder heel licht, toch? Ik heb nooit sterke armen gehad. Tijdens gymlessen op de middelbare school kon ik ademloos toekijken hoe het een paar jongens uit mijn klas lukte om in een touw naar het plafond te klimmen. Ik probeerde het niet eens. Toch kon ik altijd best veel tillen, maar dat deed ik vooral met mijn benen. Kwestie van je armen stijf omlaag houden, in elke hand een zware boodschappentas en dan stevige, verende passen maken. Mijn benen zijn namelijk mijn sterke punt! Ook lukt het mij nog steeds om mijn jongste dochter te dragen. Ze is inmiddels zeven jaar en ik durf zelfs te beweren dat ik mijn man kan optillen (al mag ik dat uiteraard niet proberen, dat vinden mannen écht niet leuk als het andersom niet lukt, haha!). Wat dit betreft hebben mannen het fysiek gewoon echt beter voor elkaar, want die hebben veelal iets andere lichaamsverhoudingen…

Mijn armen zijn nu dus echt een probleem, in combinatie met mijn natuurlijke zwaartepunt, haha, namelijk mijn billen en heupen. Want Mike kan nog zo’n leuke constructie bedenken met een groot elastiek, waardoor je al een beetje van de grond komt… Het gaat ‘m – zeker voorlopig – écht niet worden. Had ik kunnen weten, terugdenkend aan mijn sportieve avonturen vorig jaar zomer op Terschelling. Toen zag je in mijn vlog dat ik een bijna-dood-ervaring had (in mijn ogen hoor, want eigenlijk kon er weinig misgaan) toen ik het klim-bos in ging met mijn oudste dochter. Hup, dat doet mama wel even, dacht ik. Maar bij de derde hindernis ging het mis en hing ik ergens halverwege te spartelen. Bont en blauw was ik en mijn ego had een nóg grotere deuk opgelopen.

Dus ik sta niet te springen om weer halsbrekende toeren uit te gaan halen, ik heb niet zoveel vertrouwen in mijn armpjes. Maar… toch ga ik het doen! Want ik wil toch zo graag sterk en fit zijn? En ik roep toch altijd dat vrouwen in principe alles kunnen wat een man kan? Potverdikkie. Dus ik ga de komende weken mijn armen volop trainen, in de hoop dat ik voor het eerst van mijn leven wat spierballen krijg. Misschien zien ze deze ene eis straks door de vingers? En anders kan ik het misschien andersom proberen, dus dat ik aan mijn benen ga hangen, haha! Ik heb nog een geheim derde plan en dat is: Mike doet een blonde pruik op en doet de oefening namens mij. Zouden ze daar in trappen?

Doe mee met Hannelore!

Zou jij net zoals Hannelore ook wel fitter en slanker willen worden? Je kunt meedoen met Hannelore via het leefstijlprogramma Fit in je lijf! Bij dit programma word je online begeleid door onze personal trainer Kelby Jongen. Check de info op onze site

Bekijk hier meer vlogs van Hannelore!

Lees ook: Hannelore start met eigen podcast: ‘Hannelore in je oren’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF