fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Ik heb last van negatieve gedachten, schaamte en frustraties vanwege mijn gewicht’

Geen zin, moe, te dik, gedoe, jaloers op slanke mensen… Hannelore wil fitter en gezonder worden, maar heeft soms last van negatieve gedachten, schaamte en frustraties. Lukte het haar afgelopen week om die hersenkronkels de baas te worden en gewoon lekker te gaan sporten? Dat zie je in haar vlog. En in haar blog lees je wat er zich nog meer afspeelt in haar koppie.  

Ben ik de enige die zo worstelt?

Dus je denkt een paar dagen lang: oh, had ik maar tijd om te gaan hardlopen. Lekker muziekje aan, niets aan je hoofd, in de natuur, lekker uithijgen en opladen, je sterk en energiek voelen. En als het dan zover is en je kun gaat hardlopen denk je; mèh. Geen zin, te moe, gedoe, stom, pfffff…. Ineens hik je ertegen aan en is hardlopen wel het laatste wat je  zou willen doen. Ben ik de enige die dit heeft? Vast niet.

Tijdens het hardlopen denk ik wel tien keer: dit ziet er niet uit, hou maar op, dit wordt niks, ik ben te dik, ik ben te slap, ik ben zo slecht hier in. Negatieve gedachtes die je natuurlijk zo snel mogelijk moet wegsturen, want je hebt er niks aan. Dat wegsturen gaat de ene dag beter dan de andere en soms lukt het gewoon helemaal niet. Zeker als ik voel dat het niet bepaald lekker gaat, dat rennen. Achteraf ben ik dan wel blij dat het erop zit, maar voel me minder voldaan dan normaal. Puur en alleen door die negatieve gedachten. Ben ik de enige die haar malende hoofd soms niet ‘uit’ kan zetten? Denk het niet.

Ook ben ik mij tijdens het sporten vaak heel bewust van mijn lijf. Mijn dikke lijf. Een lijf waarmee je eigenlijk niet al te fanatiek moet willen sporten, omdat je dan pijn krijgt in je gewrichten. En die hardloopleggings laten alle spekkies genadeloos zien. Om nog maar te zwijgen over die billen die meedeinen en waar je als voorbijganger wel naar móét kijken. Sorry mensen. Ik hoop dat ik de enige ben die er zo onappetijtelijk uitziet in haar sportpakkie, want ik schaam me soms echt kapot.

Na mijn zoveelste gezonde ‘snack’ kan ik echt groen van jaloezie worden als manlief chips zit te eten, naast me op de bank. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat je chips eet en zo dun blijft! Hoe dan?! En als hij brood met hagelslag eet, laat hij achteraf zó twintig hageltjes op zijn bord liggen. Hoe kun je nou ongestraft hagelslag eten en er dan een paar laten liggen? Dan eet je ze toch allemaal? Luister, als jij er zoveel laat liggen, dan waardeer je ze blijkbaar niet genoeg! Dan ben je die hagelslag niet waard! Een gestoorde redenering natuurlijk, van iemand die blijkbaar vindt dat ze te weinig hagelslag eet, ahum. Maar op zo’n moment kan ik echt een beetje doorslaan en zó boos worden. Ben ik de enige die daarom weleens ruzie heeft gekregen?

Al die negatieve gedachten, de schaamte en de frustraties… Nee, ik ben vast niet de enige die het zichzelf zo moeilijk maakt. En precies daarom laat ik elke week in mijn vlog precies zien waar ik mee worstel. Alleen zo kun je goed volgen hoe zelfs een klagende dikkerd als ik uiteindelijk de switch kan maken naar een gezondere levensstijl, haha! En ach, elke sportsessie is er eentje en elke kilo minder is de moeite waard. Ik hoop vooral dat ik jou kan motiveren om méé te doen, mocht jij jezelf een beetje herkennen in mijn rare hersenkronkels. Want natuurlijk ben ik niet de enige die zo worstelt.

Doe mee met Hannelore!

Zou jij net zoals Hannelore ook wel fitter en slanker willen worden? Je kunt meedoen met Hannelore via het leefstijlprogramma Fit in je lijf! Bij dit programma word je online begeleid door onze personal trainer Kelby Jongen. Check de info op onze site

Bekijk hier meer vlogs van Hannelore!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF