fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Ik had afgelopen week een heuse meltdown’

Hannelore beleefde afgelopen week een culinair hoogtepunt met héérlijke, gezonde brownies, al leek haar baksel stiekem wel heel erg op een koeienvla. Toch was ze trots, want ze heeft nog nooit in haar leven zelf een taart gebakken. In haar blog lees je waarom. Ook waren er wat dieptepuntjes, zoals je kunt zien in haar vlog. Gelukkig kan ze er zelf inmiddels (ook) om lachen.

Koeienvlaai

Nog nooit in mijn leven heb ik een taart gebakken. Echt, nog nooit. Wel cupcakes met de kinderen, uit een pakje. En een cheesecake, uit een pakje, waar niet eens een oven bij aan te pas kwam. Jaren geleden dacht ik tijdens mijn eerste zwangerschapsverlof dat ik nu ein-de-lijk eens de tijd en rust had om het te proberen, maar ik lag op mijn tweede verlofdag plotseling al te bevallen.

Sowieso ben ik geen keukenprinses, maar ik ben wel met een keukenprins getrouwd, dus er komt genoeg lekkers en gezonds uit onze keuken. Toen diezelfde keuken een paar jaar geleden werd vernieuwd hadden we ineens vier ovens. Namelijk één grote met drie aparte gedeeltes plus een combimagnetron. In theorie kan ik dus vier taarten tegelijk bakken, maar niks, nada, noppes.

Natuurlijk heb ik het wel geprobeerd, hoor. Vol goede moed toog ik een jaar of twee geleden naar de supermarkt om daar ‘even’ wat ingrediënten te halen voor mijn eerste zelfgebakken taart. Bleek er zomaar een hele afdeling te zijn met een miljoen verschillende producten! Na een half uur turen, vergelijken, etiketten lezen en alternatieve recepten googlen kreeg ik door alle keuzestress zo’n kortsluiting in mijn koppie, dat ik de winkel heb verlaten met een pakje cakebeslag en een hoop versiersels, zodat het geen culinair maar wel een creatief hoogtepunt werd.

Een nieuwe levensstijl betekent echter dat je nieuwe dingen moet proberen in de keuken. En hoewel taarten en afvallen meestal een slechte combinatie zijn, heb ik afgelopen week voor het eerst zelf brownies gemaakt. Met bananen, amandelpasta, cacaopoeder en een snufje kaneel. Een verrassend simpel én lekker dessert, hoewel het bij mij meer op een koeienvlaai leek. De vieze aanblik zorgde ervoor dat mijn huisgenoten hun neus ervoor ophaalden, dus win-win, want des te meer was er voor mij. Geweldig genoten.

Juist afgelopen week kon ik wel wat chocola gebruiken, want ik had een heuse ‘meltdown’. Achteraf kan ik erom lachen hoor, maar op het moment zelf kon ik (letterlijk) wel janken. Iets met uitstellen, doelen stellen, jezelf oppeppen en onvindbare sportschoenen. Toestand. Gedoe om niets. Dramaqueen, aanstellerij, stom. Maar dat is oké en wellicht herkenbaar. Ik laat het in mijn vlog gewoon zien, want ook dit hoort bij mijn leerproces en inmiddels kan ik er om lachen.

Vallen, opstaan en dan alsnog languit op je snufferd gaan, in een veld vol koeienvlaaien. Die verrassend lekker en voedzaam kunnen zijn.

Doe mee met Hannelore!

Zou jij net zoals Hannelore ook wel fitter en slanker willen worden? Je kunt meedoen met Hannelore via het leefstijlprogramma Fit in je lijf! Bij dit programma word je online begeleid door onze personal trainer Kelby Jongen. Check de info op onze site

Bekijk hier meer vlogs van Hannelore!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF