fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Ik haat weegschalen!’

Hannelore is tóch weer in haar bekende valkuil gestapt, door spontaan op een weegschaal te springen. Zal ze nu wel zijn afgevallen? Dat zie je in haar vlog en in haar blog beschrijft ze de belangrijke, nieuwe belofte aan zichzelf.

Een weegschaal in je valkuil

Valkuilen, we hebben ze allemaal. Die ene man van wie je maar niet loskomt, die chips die die niet kunt weerstaan, dat je je steeds weer laat opfokken door die ene collega. En het erge van wie valkuilen is dat je ‘m aan ziet komen en tóch ga je weer op je snufferd. Telkens weer. Voor mij is één van de grootste valkuilen; de weegschaal.

Mijn sterrenbeeld is trouwens Weegschaal, dus de ironie ontgaat mij niet. Maar verder háát ik weegschalen. Waarom? Nou, dat ding zorgt elke weer voor zo’n enorme teleurstelling dat mijn motivatie daalt tot nul. En jajajajaja, ik weet het, het gaat om de centimeters, spieren zijn zwaarder dan vet en het gaat erom hoe je je voelt, enzovoorts. Maar om diverse redenen zou het zoveel fijner zijn om een paar kilo af te kunnen vallen!

Mijn weegschaal heb ik uiteraard allang het raam uit gekieperd, maar afgelopen week zag ik er bij een vriendin spontaan eentje staan in de badkamer. Zal ik…? Mijn nieuwsgierigheid won het deze keer, want het zou volkomen logisch zijn als ik nu eindelijk weer eens wat kilootjes kwijt ben geraakt. Een maand lang heb ik ontzettend braaf gegeten en nóg meer gesport, vanwege mijn speciale project (waar ik verder niks over mag zeggen, helaas), waarbij elke kilo minder aan gewicht ontzettend welkom is.

Het resultaat? Nou, je ziet het in de vlog, maar ik kan alvast verklappen dat ik spijt heb dat ik toch weer in die valkuil ben gestapt. Maak je geen zorgen hoor, want deze keer kon ik de teleurstelling redelijk verwerken, maar ik word er wel chagrijnig van. En boos! Op de weegschaal en op mezelf. Tijd voor een dikke vette streep erdoor, huppetee, klaar ermee, weg met deze eeuwige valkuil!

Dus hierbij beloof ik dat ik een jaar lang niet meer op de weegschaal ga staan. Punt. Wég met de weegschaal! Ik ga centimeters meten, op mijn kleding letten, lekker verder sporten en mijn lichaam voeden met gezond eten. En dan ga ik volgend jaar, weer rond mijn verjaardag, eens kijken welk onbelangrijk getalletje er verschijnt op zo’n ding. Beloofd.

Doe mee met Hannelore!

Zou jij net zoals Hannelore ook wel fitter en slanker willen worden? Je kunt meedoen met Hannelore via het leefstijlprogramma Fit in je lijf! Bij dit programma word je online begeleid door onze personal trainer Kelby Jongen. Check de info op onze site

Bekijk hier meer vlogs van Hannelore!

Lees ook: Hannelore start met eigen podcast: ‘Hannelore in je oren’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF