fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Ik ben op zoek naar een nieuwe sportieve uitdaging’

Hannelore gaat op zoek naar een nieuwe sportieve uitdaging! Wat zal het worden? Bodybuilding?! Ondertussen doet ze verwoede pogingen om te ontspannen, zo is te zien in haar vlog. Dat is nodig, want in haar blog lees je dat haar lijf dat duidelijk aangeeft. Maar hoe komt ze af van die rennende hamster?

Hamster

Geloof het of niet, maar ik heb dus écht weer zin om te sporten. Na twee weken van relatief rustig aan doen, begint het echt wel weer te kriebelen. Ik wil die blije stofjes weer aanmaken, me energiek voelen en ’s avonds moe maar voldaan in bed kruipen. Maar dat kan even niet, want mijn lijf geeft heel duidelijk aan dat ik het rustig aan moet doen. Maandenlang heb ik getraind voor mijn ‘geheime project’ (zodra het kan en mag hoor je er alles over, beloofd) en nu is het wel even mooi geweest, zegt mijn lijf. Op de plaats rust!

Mijn lijf geeft dat trouwens écht heel duidelijk aan hoor, want ik heb overal pijntjes dankzij dat ‘project’, maar ook door algehele vermoeidheid na een paar heftige maanden. En na mijn linkerknie met de gescheurde meniscus heb ik nu mega veel last van mijn rechterknie. Het zou zomaar kunnen dat die rechterknie nu ook een groot probleem heeft, maar zolang het elke dag een klein beetje beter gaat blijf ik hoop houden dat het ‘gewoon’ overbelasting is. Dat zegt de fysiotherapeut ook, die mij om de paar dagen vrolijk van een paar lagen tape voorziet, zodat ik weer wat beter kan lopen. En als ik dan loop, gaat het niet echt snel en ik ben na afloop echt wel een beetje uitgeput. Overduidelijk dus, wat de juiste aanpak is…. Rust, rust en nog eens rust.

Helaas ben ik daar niet zo goed in en kan ik mentaal slecht ontspannen als ik de hele dag een beetje loop te lanterfanten. Het lijkt wel of er dan een hamstertje in mijn hersens aan het rondrennen is, steeds sneller en ongecontroleerder. Vorig jaar had ik eindelijk de juiste remedie gevonden; sporten! Juist, ja. Dus wat nu? In mijn vlog van deze week zie je mijn pogingen om op andere manieren te ontspannen. Gewoon op eigen houtje en niks ingewikkelds hoor, want ik ga niet overal een heel project van maken, haha! Maar… misschien zou dat wel beter zijn, want het lijkt niet zo heel goed te lukken.

Ondertussen ben ik ook druk in mijn hoofd met de zoektocht naar De Nieuwe Uitdaging. Ik heb een doel en een deadline nodig als extra motivatie, weet ik van mezelf. Ik wil rennen! Ik wil springen! Ik wil vliegen! Ja joh, weet ik veel, ik wil gewoon van alles… Maar ik kan even niks concreets verzinnen. Want wat zijn straks de mogelijkheden met die zeurende knieën van mij? Wat is haalbaar voor iemand met mijn lichaam en mijn drukke leven? Ja, ik moet wel realistisch blijven, ook dat heb ik inmiddels wel geleerd. En dus bedacht ik mij ineens dat misschien krachttraining wel een interessante route oplevert. De afgelopen maanden vond ik het heel tof om te oefenen met opdrukken, wat mij uiteindelijk ook echt lukte voor het eerst in mijn leven! Wow, ik wist niet dat ik het kon. En dat enorme gevoel van trots op mijn lichaam had ik ook na de 1/8ste triatlon én de eerste keer tien kilometer hardlopen. Dat wil ik weer!

Bodybuilding? Dan dringt zich wel meteen het beeld op van een supergespierde vrouw vol zelfbruinings-crème, met bijna mannelijke vormen en een te kleine bikini, die haar spierballen showt op een podium… Neuh, dat is niet bepaald realistisch, gezien de heftige leefstijl en mijn natuurlijke bouw. Op instagram zie ik wel meisjes en vrouwen die erg gespierd en toch heel vrouwelijk zijn. En die ook nog eens een leuk (gezins)leven hebben, uit eten gaan en een baan hebben enzo. Maar ja, wat voor concreet doel kan je daar aan hangen? Is het haalbaar voor mij? En maak je met die krachttraining dan wel dezelfde blije stofjes aan als met cardio?

En zo lig ik te piekeren op bank, terwijl ik me probeer te ontspannen. En die hamster maar rennen! Ja, hij wel…

Doe mee met Hannelore!

Zou jij net zoals Hannelore ook wel fitter en slanker willen worden? Je kunt meedoen met Hannelore via het leefstijlprogramma Fit in je lijf! Bij dit programma word je online begeleid door onze personal trainer Kelby Jongen. Check de info op onze site

Bekijk hier meer vlogs van Hannelore!

Lees ook: Hannelore start met eigen podcast: ‘Hannelore in je oren’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF