fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Ik ben nu echt om, buiten hardlopen voelt als een uitje!’

Hardlopen is één van de weinige sporten die we in deze periode nog volop kunnen doen en daar is Hannelore erg blij mee. Toen ze voor het eerst officieel kennismaakte met hardlopen, bijna een jaar geleden, was het bepaald geen liefde op het eerste gezicht. Inmiddels is ze écht om, want ze knapt er mentaal van op én het is goed tegen blubberbenen en kwabjes. Ze rende afgelopen week zelfs ‘per ongeluk’ haar langste afstand ooit!

Blubberbenen

Hardlopen wordt steeds populairder. Dat is geen feit hoor, maar slechts een persoonlijke constatering. Zowel populairder in huize Zwitserlood als elders, want ik zie buiten steeds meer mensen een rondje rennen. Of zou het komen doordat ik daar nu meer op let én zelf vaker mijn hardloopschoenen aantrek? Onlangs las ik dat 1 op de 6 mensen méér is gaan sporten in deze corona-tijd, ook al kunnen we nu niet in de sportschool terecht. En ook niet op het voetbalveld of in het zwembad. Die online lessen zijn een uitkomst en erg leuk om te volgen, maar als je al de hele dag thuis achter je computer hebt zitten werken is natuurlijk niets lekkerder dan even een frisse neus halen.

Ook ik ben nu echt om. Buiten hardlopen voelt als een uitje, een uitdaging met een fijne beloning aan het eind en leuke verrassingen tussendoor. Je komt mensen tegen, rent lekker tussen de bomen, luistert naar je favoriete muziek en na afloop voel je je mentaal beter dan daarvoor. Fris en energiek. Opgeladen en voldaan. Goh, ik klink nu een beetje als een reclamespot, maar zoals gezegd ben ik eindelijk écht fan. Daar heb ik wel bijna een jaar over gedaan hoor en vraag het me nog morgen nog eens vlak voordat ik moet gaan rennen, haha, maar over het algemeen doe ik het nu liever wel dan niet.

Hoe kan iemand dat hardlopen ooit leuk vinden? Dat vroeg ik mij een jaar geleden nog af en ik begreep er niks van. Je gaat toch niet een stuk rennen en dan halverwege weer terug? Wat is daar nou leuk aan? Hijgen, zweten, uitgeput, gedoe… Inmiddels weet ik precies wat daar leuk is. Het is niet alleen een van de weinige sporten die je tegenwoordig nog kunt beoefenen, het is ook fijn in de buitenlucht en je knapt er dus mentaal van op.

Maar, en nu komt het argument dat jou misschien ook wel definitief over de streep trekt, het is enorm efficiënt. Je trekt in een paar minuten je sportkleren en schoenen aan, doet de deur achter je dicht en je bent al begonnen! Je bepaalt je eigen tempo en vorderingen en als je het even niet meer volhoudt dan ga je gewoon wandelen, zonder dat iemand daar iets van kan zeggen. Bovendien is het ook efficiënt voor het opbouwen van je conditie en uithoudingsvermogen, want je ziet snel verbetering. En, ik heb het allerbeste argument tot het laatst bewaard, komt ie, je wordt er strakker en slanker van!

Mijn blubberbenen krijgen steeds meer vorm en de kwabjes rond mijn middel worden steeds kleiner. Ik heb nog even te gaan hoor, want er moeten echt nog heel wat spieren bij en kilo’s vet van af om de kwart triatlon over een paar maanden te kunnen volbrengen, maar ik ben best lekker bezig. Al zeg ik het zelf.

Wat ben ik ontzettend blij dat ik een jaar geleden besloot om het roer om te gooien en wat ben ik dankbaar dat Mike mij zo geweldig begeleidt. Ook kan ik bij mijn coach Kelby altijd terecht voor advies over gezonder eten en kan ik nog honderden recepten gaan uitproberen van de VYTAL-app.

Mocht je nog twijfelen of hardlopen iets voor jou is. Gewoon doen! Regel een paar schoenen, wat sportkleren waar je je lekker in voelt en huppetee, ga het bos of de straat in. Minuutje rennen, minuutje wandelen en steeds verder opbouwen. Als ik het kan, kunnen heel veel andere mensen het ook. Als je mijn vlogs vanaf het begin hebt gezien, dan heb je het helemaal kunnen volgen. In februari wilde ik al languit in het gras gaan liggen na een halve minuut rennen en inmiddels ren ik ‘per ongeluk’ acht kilometer aan één stuk.

Als je mij dit een jaar geleden had voorspeld, had ik het niet kunnen geloven. Oké, ik weet dat ik er fysiek nog lang niet ben, maar of ik die triatlon straks nou red of niet; dit is al pure winst. Het was zeker geen liefde op het eerste gezicht, tussen mij en dat hardlopen, maar het is vast een blijvertje.

Doe mee met Hannelore!

Zou jij net zoals Hannelore ook wel fitter en slanker willen worden? Je kunt meedoen met Hannelore via het leefstijlprogramma Fit in je lijf! Bij dit programma word je online begeleid door onze personal trainer Kelby Jongen. Check de info op onze site

Bekijk hier meer vlogs van Hannelore!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF