fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Ik ben een Smoesjeskoningin’

Smoesjes-alarm! Geen tijd, geen zin, niet nu maar straks… Hannelore is Koningin van de Smoesjes, maar wil eindelijk eens echt fit worden. Vroeger lukte het vaak niet om de knop om te zetten, bekent ze in haar blog. Ook afgelopen week was dat lastig… Heeft ze zichzelf toch een schop onder haar kont gegeven? Dat zie je in deze aflevering van de vlog ‘Loor gaat door’!

Smoesjeskoningin

Morgen begin ik met lijnen. Nee, wacht, niet met lijnen; met gezond eten! Ja, dat klinkt beter, want lijnen is niet vol te houden en je moet ‘gewoon’ voortaan gezond en gevarieerd eten. Niet tijdelijk, maar voor de rest van je leven. Vanaf morgen. Want vandaag heb ik nog een zak chips die op moet en dat doosje bonbons dat ik heb gekregen. En die heerlijke Franse kaasjes moeten natuurlijk ook nog op. En dan morgen, ja morgen, gaat het roer om. Echt.

Oh nee, wacht eens even… Dit weekend heb ik dat etentje met de buren. Dat hebben we al weken geleden gepland, dus dan kan ik het niet maken om dat af te zeggen. We gaan kaasfonduen, zei de buurvrouw. Nou, dat zijn wel veel calorieën natuurlijk. En ik wil wel een wijntje kunnen drinken. Of twee. Minstens. Dus… dan begin ik maandag. Ja, maandag begin ik met mijn nieuwe levensstijl! Vanaf maandag eet ik gezond, kleinere porties en gevarieerd. Niet meer snoepen, maar verstandige tussendoortjes. Ja, dat ga ik doen!

Zal ik dan maandag ook maar meteen gaan beginnen met sporten? Wat een topidee! Ik ga maandag naar de sportschool om me in te schrijven. Lekker fitnessen of aan lessen meedoen, gezellig. Tussen allemaal slanke en fitte mensen… Oei. Alleen de gedachte al. Sta ik daar tussen, als een opgeblazen kamerolifant. Te zweten, te hijgen en te prutsen. Met mijn spekkies in mijn veel te strakke sportkleding. Nee, dat is eigenlijk gewoon een heel slecht idee. Dan kan ik beter eerst een paar kilootjes afvallen. En alvast zelf een beetje thuis gaan sporten. Daar zou ik nu al mee kunnen beginnen natuurlijk, maar… hoe? Pfffffff, nee hoor, daar ben ik nu echt te moe voor. Eerst gezonder en minder eten, afvallen, dan zelf thuis sporten en daarna inschrijven bij de sportschool. Ja, wat een goed idee, dat wordt ‘m.

Maar wacht eens even… Volgende week krijg ik het erg druk. Veel opdrachten, veel weg, ook ’s avonds. Geen tijd dus om gezonde recepten te zoeken en urenlang in de keuken te staan. Joh, ik heb niet eens tijd om boodschappen te doen. Nee, dat wordt bestellen. Iets gezonds dan maar laten komen? Nee zeg, ik ga niet zoveel geld betalen voor een portie sla met andere onzin. Dan wil ik wel écht iets lekkers en speciaals. Of gewoon iets snels en goedkoops. Ja, dat is misschien beter, dan kan ik alvast sparen voor dat sportschoolabonnement. Even langs de Mac dus en een pizzaatje ofzo, lekker makkelijk en snel. En dan volgende maand écht beginnen! Hoewel… dan ben ik jarig… En dan wil ik natuurlijk wel taartjes kunnen eten. Enzo. Tsja. Weet je wat; volgend jaar wordt míjn jaar! Het jaar dat alles anders wordt. Dat ik ánders ga leven. Jaaaaa, ik ga fit en gezond worden! Nu echt. Wow, daar heb ik echt zin in! Ik ga ervoor! Volgend jaar. Denk ik.

Herkenbaar? Hup, kom van die bank af en ga sporten. Nu! Thuis of buiten. Of ga gewoon lekker wandelen, ook prima. Maar doe íets! Zorg dat je altijd groenten in huis hebt én een paar makkelijke recepten voorhanden. Vertel iedereen dat je vanaf nu actief aan de slag gaat met je gezondheid. Stel doelen, maak plannen en begin daar NU mee. En mocht je een stok achter de deur nodig hebben: zoek een vriendin die dat ook wil en doe het sámen. Of ga vloggen en bloggen, haha, zodat iedereen het ziet als je weer smoesjes gaat verzinnen…!

Doe mee met Hannelore!

Zou jij net zoals Hannelore ook wel fitter en slanker willen worden? Je kunt meedoen met Hannelore via het leefstijlprogramma Fit in je lijf! Bij dit programma word je online begeleid door onze personal trainer Kelby Jongen. Check de info op onze site

Bekijk hier meer vlogs van Hannelore!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF