fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Hoe kan het dat mijn gewichtsverlies is gestagneerd?’

Het afvallen wil bij Hannelore de laatste tijd niet echt lukken. Op zich geen ramp, maar wel onhandig als je last van je knieën krijgt door het sporten en je jezelf hebt voorgenomen om een kwart triatlon te  doen. Ze besloot een medische oorzaak uit te sluiten en ging naar haar huisarts. Hoe dat afliep zie je in haar vlog. Welke rol stress daarbij speelt, beschrijft ze verrassend eerlijk in haar blog…  

Stress

Mijn gewicht is inmiddels niet meer echt problematisch, want ik ben de afgelopen maanden sterker en strakker geworden. Maar het is wel een probleem als je zere knieën krijgt tijdens het sporten terwijl je jezelf hebt voorgenomen om een kwart triatlon te gaan doen. Mijn fysiotherapeut opperde dat ik mijn schildklierfunctie maar eens moest laten testen. Onzin, was mijn eerste reactie. Maar toen ik mij eenmaal een beetje had ingelezen in de symptomen (trage verbranding, rillerig, moe, droge huid) en mij realiseerde dat schildklierziektes ‘in de familie zitten’ heb ik toch gebeld met mijn huisarts. Want stel je nou toch eens voor dat het daar aan ligt! Je mag er natuurlijk niet op hopen, want je zal inderdaad maar levenslange aandoening hebben en ik wil het echt niet bagatelliseren. Toch leek het mij heel even een gunstig scenario.

De uitslag was gelukkig negatief, maar ik baalde stiekem wel een beetje. Want de enige conclusie is dus dat mijn gewichtsverlies is gestagneerd door stress…

  • Stress door alle coronamaatregelen, door het gebrek aan gezellige etentjes, filmavondjes, saunabezoekjes, feesten, mooie gesprekken met vrienden op de bank naast elkaar.
  • Stress door mijn man die al bijna een jaar alleen maar thuis mag werken en zijn collega’s al die tijd al niet meer heeft gezien, mijn oudste dochter die in tranen uitbarst tijdens de persconferentie als Rutte vertelt dat de middelbare scholen nog steeds dicht blijven, mijn jongste dochter die niet begrijpt waarom ze ook dit jaar waarschijnlijk geen kinderfeestje kan geven…
  • Stress door het combineren van twee banen plus het lesgeven aan de kinderen, terwijl de muren op je af komen.
  • Stress door alle verdrietige of zelfs wanhopige ondernemers, overspannen zorgmedewerkers, gefrustreerde en blutte freelancers in mijn omgeving, hartverscheurende verhalen van zieke of zelfs overleden mensen…
  • Stress door het feit dat je zes dagen per week een vrolijk radioprogramma wil maken, terwijl er alleen maar slecht nieuws lijkt te zijn en luisteraars vechten voor hun gezondheid én vrijheid.
  • Stress door het feit dat ik al die emoties absorbeer en mijn eigen emotionele brandjes niet kan blussen met chocola en port, dat ik de hele dag bezig ben met niet-eten, dat ik de hele dag er voor iedereen moet en wil zijn, maar ondertussen niet meer weet hoe ik ooit kan ontspannen. En ik dan verdorie ook nog eens nauwelijks vet kwijtraak, terwijl ik daar zo erg mijn best voor doe!

De stress van het ‘moeten sporten’ ben ik wel kwijt. Mike zag dat het even écht niet meer ging en ook Kelby raadde mij aan om tijdelijk wat gas terug te nemen. Toch is stilzitten blijkbaar nog steeds geen optie, zoals je in de vlog kunt zien. Dus ben ik maar weer keihard aan de slag gegaan met het pimpen van de kinderkamers. En ik heb aan het eind van de week iets gedaan in mijn eigen slaapkamer dat ik nog nooit eerder had gedaan… Spannend én stressverlagend.

Doe mee met Hannelore!

Zou jij net zoals Hannelore ook wel fitter en slanker willen worden? Je kunt meedoen met Hannelore via het leefstijlprogramma Fit in je lijf! Bij dit programma word je online begeleid door onze personal trainer Kelby Jongen. Check de info op onze site

Bekijk hier meer vlogs van Hannelore!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF