fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Gemiddeld gezien ben ik best tevreden met mezelf’

Durf jij jezelf hijgend, zwetend en roodaangelopen van dichtbij filmen en dat op social media te zetten? Hannelore gelukkig wel. Mooi is anders, vindt ze zelf, maar ze beschrijft in haar blog waarom ze dit beeld juíst wil laten zien. En in haar vlog zie je de rest van haar mooie week!

Mooi!

Je moet het maar durven: hijgend, zwetend en roodaangelopen jezelf van dichtbij filmen en dat op social media zetten. Daar sta je dan, keihard online, tussen alle normale mensen met gezellige foto’s, de fitgirls en fitboys met hun prachtige poses en alle Mooie Mensen bij wie dat schijnbaar geen enkele moeite kost. Niet de realiteit natuurlijk, maar wel een beeld dat we met z’n allen graag in stand houden. Er is immers niks mis met die ene mooie foto van jezelf of je dierbaren en we krijgen allemaal graag complimentjes.

Of ik mezelf mooi vind? Mwah. Ik heb zo m’n dagen, zullen we maar zeggen. Dan staat dat ene jurkje nèt even wat leuker en dan krijg ik spontaan een knipoog van iemand, waardoor ik mezelf ineens een stuk aantrekkelijker voel. Duurt meestal niet lang hoor, haha, maar gemiddeld gezien ben ik best tevreden met mezelf. Een zeven, zou ik mezelf gemiddeld geven als rapportcijfer. Op goede dagen kan het zomaar een acht worden, maar tijdens het sporten kelder ik meestal naar een drie. Echt, ik voel me vaak zo lelijk in mijn legging, nietsverhullende shirtje en sport-bh die mijn borsten platdrukt. Voeg er een paar liter zweet, de ademhaling van een zeekoe en drillend vet aan toe en je begrijpt hoe deze dikke onvoldoende tot stand komt.

Het goede nieuws is trouwens ik steeds minder met mijn uiterlijk bezig ben tijdens het rennen. Oke  ik ben te dik, maar ik sport juist om daar iets aan te doen. Die outfit is puur functioneel en inderdaad niet bepaald flatteus, maar wacht maar tot ik over een paar maanden in dat strakkere lijf langs kom paraderen in mijn lievelingsjurkje. Ik ben trouwens nooit met het uiterlijk van andere hardlopers die ik tegenkom, want ik vind iedereen mooi op z’n eigen manier. Bovendien zit schoonheid natuurlijk van binnen, dus lekker belangrijk, eigenlijk. Maar ja, een foto op instagram van je innerlijk is wat lastig he?

Het liefst zou ik een perfect gebalanceerd gezicht hebben met delicate gelaatstrekken, een goddelijk slank lijf met ronde billen en borsten die immer de zwaartekracht trotseren, make-up die nooit uitloopt en vol, glanzend haar. Maar… helaas, haha! Elke keer als ik dit fragment uit de vlog van mezelf zie, zie ik alleen maar…. die grote kin! Plus die onderkin! Die uitgelopen make-up! Dat grote rode hoofd! Dat pluishaar! En wat een gehijg!

Toch plaats ik het fragment gewoon, want je ziet vooral dat ik heel blij en trots ben op mezelf. Want: hé, ik heb net acht kilometer achter elkaar gerend en dat ging goed, zelfs sneller dan verwacht! En dát wil ik zo graag laten zien. Dat die net iets te dikke dame dit gewoon ‘even’ doet en dat is mooi. Heel mooi! Nóg mooier zijn de reacties die ik krijg. Niks over mijn ontplofte look, maar complimenten van mensen die mij al maandenlang volgen en ook een beetje trots zijn, omdat ze zelf inmiddels ook zijn begonnen met hardlopen en weten wat een uitdaging dat kan zijn. En dat is het aller-, aller-, allermooist.

Doe mee met Hannelore!

Zou jij net zoals Hannelore ook wel fitter en slanker willen worden? Je kunt meedoen met Hannelore via het leefstijlprogramma Fit in je lijf! Bij dit programma word je online begeleid door onze personal trainer Kelby Jongen. Check de info op onze site

Bekijk hier meer vlogs van Hannelore!



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF