fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Een paar van mijn meest gênante ervaringen als ‘dikkerd’

Hannelore had een fijne vakantie, op een klein incident na… Meteen kwam haar oude ‘stoelen-trauma’ weer boven. Hoe dat zit, vertelt ze in haar blog en in haar vlog zie je hoe ze tijdens de vakantie probeerde om haar nieuwe leefstijl vast te houden.

Stoelen-trauma?

Zal ik eens vertellen over een paar van mijn meest gênante ervaringen als ‘dikkerd’? En nee, ik zie mezelf niet als dikkerd en ik ben heus blij met mijn lichaam, maar het gaat mij er om dat ik blijkbaar dikker ben dan de makers van stoelen wenselijk en realistisch vinden.

Al een paar keer in mijn leven ben ik door een stoel gezakt. Gewoon een stoel waar iedereen om mij heen prima op kon zitten, behalve ik blijkbaar. Het begon toen ik een jaar of veertien was op vakantie in een huisje van Centerparcs. Ik zakte tijdens een gesprek met mijn ouders compleet door een plastic tuinstoel heen. Dat was énorm schrikken, énorm lachen voor de rest natuurlijk én het leverde mij een gigantische blauwe plek op die nog een paar weken veel pijn deed. Echt, ik werd nagewezen in het zwembad, zo blauw was mijn been. Jaren later zakte ik weer een keer door een tuinstoel heen, op vakantie. Lachen, gieren, brullen weer voor iedereen die het zag, maar ik kon wel janken. Hoe kan dat nou?

Een paar jaar geleden zakte ik op vakantie op Terschelling ook door een tuinstoel heen. Alleen mijn man was erbij en die begreep dondersgoed dat hij niet mocht lachen, maar op zich was het natuurlijk best komisch. Vooral die ene seconde waarop je nog niet helemaal beseft wat er gebeurt, totdat je die laatste krak hoort en vervolgens keihard op de grond belandt. De verhuurder reageerde nogal bot door te vragen wie er dan in hemelsnaam op die stoel had gezeten en wat er was gebeurd, want ja, die stoelen gaan toch niet zomaar kapot! In datzelfde vakantiehuisje zakte in een paar dagen later trouwens ook nog door de bank. Niet helemaal op de grond gelukkig, maar de vering was doorgebroken. En dan moet je nog een week, terwijl je eigenlijk nergens meer durft te gaan zitten… Ik heb toen zelf een (goeie!) tuinstoel gekocht, die sindsdien bij mijn schoonouders staat (zij wonen op Terschelling), zodat ik altijd tijdens de vakanties daar een prima stoel kan gebruiken.

Ook zijn veel stoelen op openbare plaatsen te smal voor mij. Zo was ik jaren geleden met mijn man op een terras gaan zitten in Zaandam, waar we net ons allereerste huis hadden gekocht. We waren benieuwd naar onze nieuwe woonplaats en besloten op ons gemak wat mensen te kijken en de sfeer te proeven. Op het moment dat ik mij liet zakken in de stoel voelde ik al dat het mis ging: ik zat klem. Echt héél erg klem, want ik probeerde op te staan, maar de stoel kwam gewoon mee. We zijn uiteindelijk net zo lang blijven zitten, totdat het terras leeg was. Mijn man heeft toen moeten helpen om de stoel naar beneden te duwen, terwijl ik omhoog kwam. Dat is toch verschrikkelijk gênant? En ook nu nog wissel ik regelmatig van stoel in een restaurant, omdat mijn billen en heupen vaak niet  passen tussen de dichte leuningen. En dan te bedenken dat ik vroeger kledingmaat 48 had, want toch niet extreem groot is en inmiddels maat 44, bijna gemiddeld volgens mij.

Afijn, afgelopen week was het weer zover. Op vakantie op Terschelling zakte ik weer door een plastic tuinstoel. Net toen ik zó mijn best deed om te relaxen en mij best slank, trots en fit voelde… Boem! Daar lag ik weer. Ik moest er echt even van huilen. Mijn man reageerde bij thuiskomst met ‘die heb je inderdaad gesloopt’ waarna ik me nog rotter voelde. Kon hij niks aan doen, maar ja, de pijn en de schaamte zitten inmiddels diep. Die lieve schat is vervolgens meteen alsnog ‘mijn’ tuinstoel bij zijn ouders gaan halen en hij heeft een berichtje gestuurd naar deze verhuurder (ik durfde dit niet), die vervolgens verrassend sympathiek reageerde. ‘Kan gebeuren, geeft niks, bedankt voor het melden.’ Ook had ik nauwelijks blauwe plekken overgehouden aan mijn val. Al was mijn ego wel wat beurs.

Doe mee met Hannelore!

Zou jij net zoals Hannelore ook wel fitter en slanker willen worden? Je kunt meedoen met Hannelore via het leefstijlprogramma Fit in je lijf! Bij dit programma word je online begeleid door onze personal trainer Kelby Jongen. Check de info op onze site

Bekijk hier meer vlogs van Hannelore!

Lees ook: Hannelore start met eigen podcast: ‘Hannelore in je oren’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF