fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘De kasten in mijn huis puilen uit!’

Hoe lukt het Hannelore om alles te combineren, dus: werk, gezin en haar privéleven? Voor sommige dingen heeft ze helaas te weinig tijd en energie, wat onder andere resulteert in één grote georganiseerde chaos thuis. Dat zie je in haar vlog. En in haar blog beschrijft ze wat precies het probleem is én wat ze eraan gaat doen.

Opruim-therapie

Mocht je denken: wauw, wat is die Hannelore toch een powervrouw, omdat ze alles zo goed weet te combineren… Nou nee hoor, ik maak er een potje van. Ook bij mij loopt er regelmatig van alles in de soep, omdat afspraken worden verplaatst, kinderen ziek worden, er extra moet worden gewerkt ende nachtrust wordt verstoord om wat voor reden dan ook. Ja, ook míjn dagen zijn te kort en mijn energie is niet bepaald onuitputtelijk…

Op twee fronten schiet is écht te kort. Laat ik beginnen met mijn sociale leven. Dat staat echt op een historisch laag pitje, als ik eerlijk ben. Natuurlijk komt dat ook door alle corona-perikelen én door mijn onregelmatige of hele vroege werktijden, maar vóór die tijd stond mijn agenda ook niet bepaald vol met leuke en gezellige afspraken. En ook nu we weer langzaam terug gaan naar het ‘oude normaal’ staat er verrassend weinig op de planning. Ik heb er gewoon de energie niet voor om ’s avonds nog ergens in de lampen te gaan hangen. Gelukkig heb ik een paar goede vriendinnen, een leuke familie én schoonfamilie plus een berg fijne collega’s, dus er is geen sprake van een sociaal isolement. Maar mijn kinderen hebben een drukker sociaal leven dan ik! En eerlijk gezegd vind ik dat prima.

Wat écht een probleem aan het worden is, is mijn huis. Of beter gezegd: de kasten in mijn huis. Die puilen namelijk uit! Deze week nam ik thuis een podcast-aflevering op met een personal organizer, die allemaal handige tips heeft om je huis minder rommelig te maken. Ik bekende meteen dat ik een enorme rommelkomt ben, waarna zij om zich heen keek en constateerde dat dit ‘best wel meevalt’. Inderdaad, op het oog is ons huis redelijk netjes, totdat je gaat kijken achter de gesloten (kast)deuren. Ik besloot haar spontaan te trakteren op een rondleiding langs de grootse rommel-hotspots en… ze schrok. En best flink ook, haha! Vooral mijn kledingkast vond ze niet om aan te zien en dat ben ik helemaal met haar eens. Ons huis is stiekem één grote explosie van spullen, omdat er bij mij teveel tijd en energie gaat zitten in het opruimen en wegdoen van spullen.

Dus er gaat worden opgeruimd in huize Zwitserlood. En dat kán nu ook echt, want door de blessure van mijn andere knie (na dat ‘geheime project’) kan ik nog steeds niet sporten. Dus in theorie hou ik tijd over, minstens een paar uur per week. Lekker veel tijd dus om op te ruimen, opnieuw in te delen en heeeeeeel veel spullen weg te geven of weg te gooien.

Dat opruimen schijnt trouwens best een therapeutisch effect te hebben. Zou ik daar mentaal nèt zo van opknappen als van sporten?

Doe mee met Hannelore!

Zou jij net zoals Hannelore ook wel fitter en slanker willen worden? Je kunt meedoen met Hannelore via het leefstijlprogramma Fit in je lijf! Bij dit programma word je online begeleid door onze personal trainer Kelby Jongen. Check de info op onze site

Bekijk hier meer vlogs van Hannelore!

Lees ook: Hannelore start met eigen podcast: ‘Hannelore in je oren’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF