fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Ben ik inmiddels al fitter?’

Hannelore noemt zichzelf niet bepaald sportief, maar wil toch over vijf maanden een kwart Olympische triatlon doen. Dat doel is haar stok achter de deur, net als haar vlog die je wekelijks kunt bekijken. Voelt ze zich inmiddels al wat fitter? Ze wist het niet zeker, want het is moeilijk om die kleine veranderingen bij jezelf op te merken. Maar toen ze afgelopen week ineens hard moest rennen om op tijd bij de vuilnismannen te zijn bleek dat ze echt goed op weg is…

Soppende sokken

Ben ik inmiddels al fitter? Na een paar maanden hardlopen, zwemmen en bootcampen is het wellicht tijd om de balans op te maken. De tussentijdse balans, welteverstaan, want ik ben pas halverwege mijn nieuwe missie. Over de kilo’s wil ik het niet hebben, want ik heb oprecht geen idee. Mijn weegschaal heb ik al jaren geleden de deur uit gedaan en mijn weeg- en eetmomenten met coach Kelby zijn door alle coronamaatregelen nu helaas niet mogelijk. En op zich ging het mij ook niet zo zeer om de kilo’s, want daar heb ik mij lang genoeg druk om gemaakt. Met wisselend success trouwens, haha! Nee, het gaat mij nu vooral om het fitter worden, zodat ik meer energie krijg gedurende de de dag en lekkerder in mijn vel kom te zitten. Op zoek naar de opwaartse spiraal dus.

Afgelopen week vroeg ik mij af of ik inderdaad al meer energie heb. En beter in mijn vel zit. Voel ik mij gemiddeld blijer? Voelt mijn lijf soepeler en lichter? Dat is dus heel moeilijk te bepalen, vind ik. Als ik mezelf vergelijk met een jaar geleden ben ik niet bepaald sociaal actiever, maar dat heeft vooral te maken met de lockdown.

Overdag heb ik niet echt meer energie, maar dat is logisch als je je bedenkt dat ik vroeg opstaan altijd al verschrikkelijk heb gevonden. Als je elke dag om vijf uur op moet staan, voel je je na twee jaar vast moeier dan in het begin. Ik weet uit ervaring dat dat helaas bij mij nooit went. En ik klaag niet hoor, want ik vind mijn baan super leuk en ik weet dat heel veel mensen elke dag vroeg opstaan of nachtdiensten draaien, maar ik ben daar gewoon niet voor gemaakt.

Is er dan helemaal geen verbetering? Oh, zeker wel! Zo weet ik zeker dat ik door alle huidige toestanden een stuk somberder zou zijn geweest als ik niet zoveel had gesport. Een paar keer per week merk ik dat ik mentaal echt enorm opknap van hardlopen of een flinke boks-sessie met Mike. Ik zou het zelfs bijna therapeutisch willen noemen. En als ik in het weekend chagrijnig ronddribbel, word ik door manlief echt gesommeerd om het huis te verlaten. “Ga jij maar even rennen en dan hebben we het er daarna nog wel over!” krijg ik dan te horen. En mijn donderwolkje blijft inderdaad altijd achter in het bos.

Natuurlijk houd ik het sporten steeds beter vol, word ik sterker en kan ik meer. Maar ik moet ook steeds sneller, harder en langer alles doen om het verder op te bouwen, waardoor je na afloop weer net zo kapot bent als de vorige keer. Juist in de kleine, dagelijkse dingen merk ik dat mijn conditie verbeterd en dat ik sterker word. Even snel de trap op naar zolder gaat steeds makkelijker en een half uur fietsen voelt niet meer als een echte inspanning. Maar de vuilnismannen zagen deze week voor het eerst echt resultaat van mijn sportieve vorderingen: ik kon een sprintje trekken mèt de papiercontainer – zonder daarna hijgend op straat te willen liggen. Niet dat het de heren echt leek op te vallen hoor, want die keken vooral op van het feit dat ik op het natte asfalt kwam aanrennen op mijn sokken.

Daar werd ik dus ontzettend blij van! Van dat soepele sprintje dus, niet van die soppende sokken.

Doe mee met Hannelore!

Zou jij net zoals Hannelore ook wel fitter en slanker willen worden? Je kunt meedoen met Hannelore via het leefstijlprogramma Fit in je lijf! Bij dit programma word je online begeleid door onze personal trainer Kelby Jongen. Check de info op onze site

Bekijk hier meer vlogs van Hannelore!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF