fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Als het om sporten gaat ben ik een mens van uitersten’

Het is bij Hannelore ‘alles of niets’, wat sporten betreft. Na een paar weken verplicht rusten vanwege een blessure wil ze nu weer voorzichtig beginnen, maar dat valt haar zwaar, schrijft ze in haar blog. En in haar vlog zie je waar ze blij van wordt, zoals een fris bed, radio maken en kleren in een maatje kleiner shoppen.

Alles of niets!

Als het om sporten gaat ben ik een mens van uitersten, waarbij periodes van totale lamlendigheid worden afgewisseld met periodes van keihard trainen. Hollen of stilstaan, de dood of de gladiolen, alles of niets… Zo schreef ik mij een paar jaar geleden in bij een sportschool, ging daar vervolgens minstens drie keer per week een jaar lang keihard tekeer, om daarna maandenlang weer niets te doen. En dan vervolgens wel blijven betalen voor je abonnement, want echt, volgende week begin ik weer. Yeah, right.

De reden dat het sporten stagneerde was meestal een ziekte, een zwangerschap, algehele uitputting of (zoals nu) een nare blessure. De afgelopen tijd heb ik het alles-of-niets-patroon gelukkig wel doorbroken, want ondanks mijn blessures ben ik gewoon blijven trainen. Maar ja, inmiddels zorgt de extra blessure ervoor dat ik het écht even rustig aan moet doen, dus het gevaar ligt weer op de loer dat ik straks op de bank plof en er niet meer van af kom.

Gelukkig ben jij er. Jij, die mijn vlogs kijkt en deze blogjes leest, die reageert via instagram of mij op een andere manier een leuk berichtje stuurt. Want ook wat deze ‘alles of niets’-houding betreft ben ik zeker niet de enige, merkte ik afgelopen week. Ik kreeg talloze reacties binnen van mensen die óók eerst wekenlang helemaal los gaan in de sportschool of trainen voor een bepaald doel, waarna plotseling de klad erin komt en de motivatie foetsie is.

Stiekem is dat een heel fijn idee, dat ik dus niet de enige ben. Had ik ook niet verwacht hoor, want volgens mij zijn leden die nooit (meer) komen opdagen in de sportschool een belangrijk onderdeel van hun verdienmodel, haha!

Op advies van de fysiotherapeut mag ik nu gaan fietsen (doe ik!) en gymen in het zwembad (doe ik niet!), plus wat losse squats en lunges doen om mijn knieën te versterken. Maar het voelt zo niksig, als spek en bonen, slappe hap. En dus heb ik er totaal geen zin in. Blegh. Echt, ik vind dat halfbakken gedoe zo zwaar. Ik wil hard en snel, blije stofjes aanmaken, de stress eruit zweten, boem!

Bij gebrek aan beter laat ik deze week in mijn vlog zien waar ik blij van word, haha! Zoals een fris bed, een dagje radio maken en kleding een maatje kleiner kopen. Dus ook al voel ik me schuldig dat ik nu nauwelijks sport en mis ik de blije stofjes die vrijkomen bij het sporten; ik heb gewoon nog steeds een heel fijn leven! Al zou het helemáál perfect zijn als ik er ook weer lekker bij kan sporten, dat wel. Dus… wanneer beginnen we weer?

Doe mee met Hannelore!

Zou jij net zoals Hannelore ook wel fitter en slanker willen worden? Je kunt meedoen met Hannelore via het leefstijlprogramma Fit in je lijf! Bij dit programma word je online begeleid door onze personal trainer Kelby Jongen. Check de info op onze site

Bekijk hier meer vlogs van Hannelore!

Lees ook: Hannelore start met eigen podcast: ‘Hannelore in je oren’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF