fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Afvallen gaat blijkbaar minder goed dan verwacht…’

Hannelore moest verplicht op de weegschaal en schrok zich kapot, omdat het afvallen blijkbaar minder goed gaat dan verwacht. Wat een tegenvaller! In haar vlog zie je het héle verhaal en in haar blog lees je hoe ze zich heeft herpakt.

Nooit meer groente!

Als ik slank was, zou ik heel veel snoepen. Als ik van nature dun was, zou ik waarschijnlijk nooit groente eten. En als ik van mezelf al ontzettend fit, energiek en sterk was, zou ik helemaal niet sporten. Maar ja, dat kan natuurlijk niet. Want de meeste mensen die veel snoepen zijn te dik en de meeste mensen die fit en energiek zijn doen aan sport. Sterker nog; die slanke, fitte mensen zijn meestal dól op groenten en sporten.

Misschien zijn sommige mensen gewoon niet in staat om slank en fit door het leven te gaan, omdat ze te weinig wilskracht hebben, omdat ze zijn voorgeprogrammeerd om van zoet en vet te houden of omdat ze gewoon een tragere stofwisseling hebben. Ik pretendeer verder nul expertise te hebben op dit gebied hoor, maar gezien onze huidige gemiddelde status denk ik dat het niet 1-2-3 op te lossen is. Als het werkelijk zo simpel was en iedereen fysiologisch en mentaal hetzelfde was, zagen we er ook allemaal wel even dik of slank uit, toch?

Inmiddels ben ik 45 en nog steeds op zoek naar dé manier om mijn doelen te behalen. Want ik wil afvallen en fitter worden, omdat ik voelde dat ik lichamelijk en geestelijk echt een oppepper nodig had. Want ook al hou ik gewoon écht niet van groentes, ik voel dat het goed voor me is. En ook al ben ik dól op snoepen en op de bank liggen, daar word ik op de lange termijn echt geen leuker mens van. Dus tanden op elkaar en de schouders eronder. Focussen op wat wel goed voelt, vergeet dat gewicht en die weegschaal en go with the new flow.

Dat ging voor mijn gevoel best goed, de laatste tijd. Ik maak gezondere keuzes qua eten, sport veel (voor mijn doen) en voel me echt sterker en fitter. Ik meende de afgelopen maanden zelfs al wat veranderingen te zien aan mijn lijf; minder kwabjes, wat dunnere wangen en hier en daar zelfs wat spieren. Ik had geen weegschaal nodig om de voordelen van mijn nieuwe leefstijl te zien!

Helaas moest ik toch afgelopen week op de weegschaal gaan staan en je raadt het al; zo goed gaat het blijkbaar toch niet. Mijn gewicht blijft steken, sterker nog; er was twee kilo bíj vergeleken met de laatste keer dat ik op de weegschaal stond. Ik zou graag denken dat dat alleen maar extra spieren zijn, maar dat kan het natuurlijk niet alleen zijn. Lekker dan.

Mijn eerste reactie? Dan kap ik er helemaal mee! Wég met die groenten, kwark en alle andere gezonde dingen. Kom maar door met die chocola, witte broodjes met gesmolten kaas, bakken vol chips en kilo’s drop. Want waar doe ik het dan nog voor? Hoe oneerlijk is het dat maandenlang gezonder eten en veel sporten niks oplevert? Wat maakt het nog uit?

Tuurlijk maakt het wél uit. Gewicht is maar een getal en ik voel me de laatste tijd écht beter. Sterker nog: het gaat fysiek en mentaal beter met me dan ooit en dat heeft vast voor een groot deel (misschien zelfs álles) te maken met mijn nieuwe leefstijl.

Het duurde alleen wel een paar dagen voordat ik dat realiseerde, zoals je ziet in de vlog. Maar… toch heb ik me in die paar tussenliggende dagen niet volgepropt. En daar ben ik trots op! Ben ik misschien toch al meer veranderd dan ik dacht…

Doe mee met Hannelore!

Zou jij net zoals Hannelore ook wel fitter en slanker willen worden? Je kunt meedoen met Hannelore via het leefstijlprogramma Fit in je lijf! Bij dit programma word je online begeleid door onze personal trainer Kelby Jongen. Check de info op onze site

Bekijk hier meer vlogs van Hannelore!

Lees ook: Hannelore start met eigen podcast: ‘Hannelore in je oren’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF