Dit zijn de lekkerste zomerse drankjes van dit seizoen

Wat is een zonnige dag nu zonder lekker, fris drankje? Zet dat saaie glas cola maar aan de kant. We delen onze 5 favorieten om zelf te maken.

 

1. Afkoelen met een frappuccino

(voor 1 grote beker)

Wat heb je nodig?

1 tl suiker (of meer)

Een flinke scheut (amandel)melk

Een handvol ijsklontjes

Zet een kopje sterke koffie en voeg hier naar smaak suiker aan toe. Roer de koffie goed door, zodat de suiker is opgelost. We willen natuurlijk geen klontjes in onze frappuccino! Doe hierna de koffie in een glas en voeg driekwart ijsklontjes toe. Voeg tot slot een scheutje amandelmelk toe en slurpen maar!

2. Haal Spanje naar Nederland met Tinto de Verano

(voor 1 persoon)

Fanta citroen

45 ml rode wijn

1 schijfje citroen

Een handvol ijsblokjes

Omdat we veel ijs gaan gebruiken, is het handig om een londrinkglas te gebruiken. Voeg aan het longdrinkglas een handvol ijsklontjes toe. Gebruik een goedkope rode wijn voor dit drankje, het is zonde om je favoriete dure wijn te mengen met frisdrank! Voeg het glas voor de helft met rode wijn en de andere helft met Fanta citroen. Zet tot slot het schijfje citroen op de rand van je glas.

3.  Sangria

  500 ml witte port

500 ml Spa Rood

40 ml citroensiroop

250 ml limoncello

Heel veel ijsklontjes

2 citroenen

2 limoenen

Vul een grote kan met ijsklontjes. Giet de witte port over de ijsklontjes heen. Meng hierna de Spa Rood met citroensiroop. Houd je niet zo van zoet? Bepaal zelf hoeveel je toevoegt. Giet vervolgens de Spa Rood op de port en de limoncello in de kan. Meng dan de sangria even door elkaar met een lepel. Was de limoenen en citroenen, snijd deze in schijfjes en voeg dit toe aan de sangria. Voilla!

4. Happy & healthy vruchtengranita

250 g fruit naar keuze

1 schijfje citroen

250 ml water

100 g suiker

Heel veel ijsblokjes

Breng het fruit, suiker en water aan de kook en laat het op laag vuur voor de helft inkoken. Zeef de siroop en laat dit geheel afkoelen. Maal de ijsblokjes fijn in de blender en verdeel het ijs over een aantal glazen. Schenk de siroop voor tweederde bij het ijs. Serveer het drankje met een lepel en garneer met een schijfje citroen.

5. Proost met deze Hugo Prosejito

60 ml proseccoijsblokjes

4 takjes munt

30 ml vlierbloesemsiroop

1 partje citroen

Een scheutje bruiswater

Doe eerst de ijsblokjes in het glas, voeg dan de vlierbloesemsiroop toe. Schenk de prosecco erbij en garneer met wat muntblaadjes en een partje citroen. Roer voorzichtig en serveer de Hugo met een scheutje bruiswater