fbpx

Waarom je ‘s ochtends beter matcha dan koffie kunt drinken!

Is matcha echt zo gezond? En is het een beter alternatief voor koffie? Wij vertellen je waarom je plaats moet maken voor matcha in jouw ochtendroutine!

Voor velen van ons is een kopje koffie een vast onderdeel van de ochtendroutine. Dat kan omdat je het gewoon lekker vindt of omdat je de energie-boost wilt, die cafeïne je geeft. Matcha, een groene thee poeder, wordt een steeds populairdere concurrent voor koffie als ochtenddrankje. Dit komt door de vele voordelen die het drinken van matcha heeft, en de nadelen van koffie die je hiervan niet ervaart.

Immuunsysteem-boost

Matcha bevat krachtige antioxidanten, zoals EGCG, die ontstekingsremmend zijn, en je lichaam beschermen tegen ziektes. Ook bevat dit groene thee drankje vezels, vitamine A, vitamine C en chlorofyl. Dit is een voedingsstof die ervoor zorgt dat er meer zuurstof in je bloed opgenomen kan worden, wat goed voor je immuunsysteem én bloeddruk is.

Hydraterend begin van de dag

Buiten zijn voordelen voor je bloeddruk en immuunsysteem, heeft chlorofyl ook een hydraterende werking. Terwijl koffie uitdrogend is, hydrateert matcha je lichaam terwijl je het drinkt! Dit is goed voor je hele lichaam, maar met name voor je lever en nieren. Dit maakt een kopje matcha de ochtend na een avondje uit een aanrader, omdat het je hydrateert en je lever een zetje geeft, wat je dan wel kunt gebruiken.

Goed voor darmgezondheid

Matcha verhoogt de stofwisseling en versterkt de darmflora, dankzij de polyfenolen die in de theeplant zitten. Doordat je bij matcha het hele theeblad drinkt, en niet alleen de in water oplosbare deeltjes, neem je veel meer van deze polyfenolen op. Deze stofjes zorgen voor een toename in goede darmbacteriën, die je weerstand verhogen. Terwijl koffie en matcha allebei de stoelgang bevorderen, heeft matcha dus veel meer voordelen voor je darmen. Je kunt het dus een superfood noemen!

Kalme energie

Van cafeïne krijgen veel mensen een hogere hartslag, wat voor onrust en angst kan zorgen. Ook is het bekend dat koffie drinken je cortisolniveau kan verhogen. Cortisol wordt ook het stresshormoon genoemd. Studies hebben aangetoond dat matcha de spiegel hiervan verlaagt. Ondanks het feit dat matcha cafeïne (theïne) bevat, wordt dit anders in je lichaam opgenomen dan bij koffie. Dit komt door de L-theanine in matcha, een aminozuur die de werking van theïne afremt. Het resultaat: een kalme focus en een gebalanceerde energie-boost. Als je iemand bent die zich vaak angstig of gestrest voelt, overweeg dan om de switch van koffie naar matcha te maken. Dit kan jou de energie geven die je nodig hebt, zonder de vervelende kwalen die bij je kop koffie komen.

Conclusie: ja, matcha is écht zo gezond! Behalve de energieboost die je ook uit koffie haalt, geeft matcha ook nog eens een enorme gezondheidsboost. Om een betere start van je dag kun je haast niet vragen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF