fbpx

Plusmama Irma over daten met een man met kinderen

Irma is ons nieuwe WENDY-expert en zal ons meer gaan vertellen over samengestelde gezinnen. Want als je denkt dat het hebben van kinderen een issue kan zijn op het gebied van daten heb je het mis. Uit meerdere onderzoeken van onder meer datingsites blijkt namelijk dat single vaders behoorlijk populair zijn. Zo blijkt uit het onderzoek van het datingsplatform Zoosk dat maar liefst 92% van de single vrouwen openstaat om te daten met een alleenstaande vader. 55% van deze single vrouwen staat zelfs ‘erg’ open voor het idee. 

Goed nieuws dus, maar zelf dacht ik daar destijds heel anders over. Na een relatie van 9 jaar besloot ik voor altijd vrijgezel te blijven. Voor mij geen man meer.  De vrijheid waar ik van proefde pakte niemand me meer af. Als ik zin had om de ochtend te beginnen met chocolade als ontbijt dan kon dat. Wilde ik doordeweeks tot in de late uurtjes op stap? Geen probleem. Thuis was er tenslotte toch niemand die op mij zat te wachten. Om de week een lang weekend weg, met een vriendin, naar een onbekend bestemming? Ik boekte het vliegtuig en vertrok. Eén jaar verstreek en ook het tweede jaar als vrijgezel brak aan. Ondanks mijn gelukkige vrijgezellenbestaan besefte ik me wel dat ik er niet jonger op werd. Wilde ik echt de rest van mijn leven alleen blijven? Ik dacht niet aan het krijgen van kinderen, maar om mij heen stichtte steeds meer vriendinnen een gezin. Als ik ze wel wilde moest ik daar misschien ook niet te lang mee wachten.

Allesbehalve rooskleurig

Ik zag in mijn directe omgeving wat het moederschap met vrouwen deed. Om over de foto’s op socialmedia maar te zwijgen. Uiteindelijk besloot ik op aandringen van een vriendin me toch aan te melden op een online datingplatform. Ik kwam terecht in nieuwe voor mij onbekende wereld. Sinds het verlaten van mijn ouderlijk huis had ik namelijk altijd een relatie gehad. Daten was voor mij dan ook een onbekend fenomeen. Tijdens mijn online datingavontuur ontmoette ik de nodige single papa’s. Ik kende de verhalen uit mijn omgeving van singles die een relatie waren begonnen met een man met kinderen. Deze verhalen waren allesbehalve rooskleurig. Dat ging mij mooi niet gebeuren.

Deze bagage

Wat daarbij ook meespeelde waren mijn ouders. Uit onderzoek blijkt dat er een samenhang is tussen de goedkeuring van ouders over een partner en de kwaliteit van de relatie met hun kind. Laat ik vooropstellen dat ik een hele fijne relatie met mijn ouders heb, maar ik kom ook uit een traditioneel gezin. Mijn ouders zijn van de generatie: trouwen, kinderen krijgen, voor altijd bij elkaar blijven. Zo heb ik het lange tijd voor mijzelf ook gezien, tot mijn relatie na 9 jaar eindigde. Ik kan me de eerste reactie van mijn vader nog goed herinneren toen ik vertelde dat ik online een man met kinderen had ontmoet. ‘Kun je nu echt niemand vinden die geen kinderen heeft? Er zijn zo veel leuke mannen. Er moet toch wel iemand zijn die deze bagage niet heeft? Deze reactie viel niet rauw op mijn dak, want ik snapte het helemaal. Na al die negatieve verhalen over samengestelde gezinnen- zo valt de helft van alle samengestelde gezinnen binnen vijf jaar weer uit elkaar- was dat ook mijn gevoel. Ik zag om mij heen veel ‘gelukkige’ relaties misgaan en ouders willen nu eenmaal dat hun kind gelukkig wordt. Ze gunnen je de beste partner. In de beleving van mijn ouders was dat niet per definitie een man, die al twee kinderen uit een eerder relatie had.

Nieuwe verdeling van tijd

De rest is geschiedenis, want ik werd toch verliefd. Zwaar verliefd! Op een papa met twee kinderen. Daarmee nam ik voor mezelf afscheid van ‘het perfecte standaard’ plaatje en stortte me in het liefdesavontuur met de vader van twee meiden. Ik liet me meevoeren op mijn roze wolk en had alleen nog maar oog voor hem. Het feit dat hij kinderen had was bijzaak. Dat kwam later wel. Ik stelde een ontmoeting dan ook zo lang mogelijk voor me uit. Niet alleen omdat ik zeker wilde weten dat hij de man was met wie ik mijn leven wilde delen, maar ook omdat ik het verdomd lastig vond. Tegelijkertijd zocht ik naar een nieuwe balans in mijn leven. Een balans waarbij ik van een ongekende vrijheid naar een nieuwe verdeling van mijn tijd moest gaan. Tijd voor mijn lief, vriendinnen, familie, maar ook tijd voor mezelf. Niet veel later moest ik mijn tijd nog meer gaan verdelen; over twee kleine kinderen. Twee kinderen die biologisch gezien niet van mij waren. Kinderen die voor mijn tijd deel uitmaakten van een traditioneel gezin. Na een half jaar daten moest ik eraan geloven en ontmoette ik de twee meiden van mijn lief.

Nieuwe liefdes

Ik kan me de eerste ontmoeting met de kinderen nog heel goed herinneren. Tijdens de autorit op weg naar zijn huis voelde ik de zenuwen door mijn maag gieren. Ik klemde mijn zweethanden stevig om het stuur. Toen ik niet veel later mijn auto voor zijn huis parkeerde voelde ik mijn benen bij het uitstappen lichtjes trillen. In gedachten sprak ik mezelf moed in. Vergezeld van de zenuwen stond ik na een paar passen aan de zijdeur van zijn huis. Met een tijger- en olifantenmasker in mijn handen. Op internet had ik namelijk gelezen dat het wel heel leuk was om bij een eerste kennismaking een gezamenlijke activiteit te doen. Geen idee of zijn kinderen knutselen leuk vonden. ‘Hallo?’ riep ik bij het naar binnen gaan. Alsof ze uit de foto kwam gelopen, keken twee kleine blauwe oogjes me verwonderd aan. Dankzij de foto’s die mijn lief me vaker appte wist ik dat dit de oudste was. Nieuwsgierig stak ze haar kinderhoofdje om de deuropening van de bijkeuken. Na het zien van mijn lach zette ze het op een lopen. Dit stelde me gerust. Voor de meiden was het dus net zo spannend! Uiteindelijk stapte ik de woonkamer binnen waar mijn lief met de jongste dochter op zijn schoot zat en de oudste verlegen tegen hem aanleunde. Na de kennismaking met zijn twee meiden en het zien van mijn lief in zijn vaderrol was ik verkocht. Mijn hart begon sneller te slaan. Dit was het begin van niet één, maar drie nieuwe liefdes in mijn leven.

In mijn volgende blog meer over het daten met een man met kinderen!

Over Irma

Ik, stiefmoeder? In mijn hoofd plopte een schrobbende assepoester op, terwijl haar stiefmoeder haar afsnauwt. Dat gaf me geen goed gevoel dus zocht ik naar een woord dat voor mij de lading beter dekt. Zo vond ik in ons buurland België het woord ‘plusmama’. De ‘Plus’ staat voor mij voor de toegevoegde waarde die ik, naast de biologische ouders, toevoeg aan het leven van de kinderen. En net zoals alle mama’s zo nu en dan eens verwend worden, verdienen plusmama’s die (h)erkenning ook. Daarom vind je op Irma haar website een kleine selectie aan cadeautjes speciaal voor plusmama’s. Zodat ook zij eens in het zonnetje gezet kunnen worden. Ook vind je hier andere verhalen van meer plasmama’s.

Lees hier het hele verhaal van Irma.

https://www.instagram.com/p/CEQ8I24j44L/WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF