fbpx

6 dingen uit 2019 die we graag achter ons laten

2020 nadert en het wordt tijd om eens wat goede voornemens op een rijtje te zetten. Zo zijn er dus ook dingen die we heel graag achter ons laten in 2019, zodat we met een frisse start kunnen beginnen. Wij zetten even alles op een rijtje van wat wij graag achter ons laten in 2019.

1. Toxic vriendschappen

Helaas komt het meer voor dan dat men zou willen… Vriendschappen waar je in feite helemaal niks aan hebt. Handig om te onthouden: kost een vriendschap jou meer energie dan dat het jou energie geeft, brei er dan een einde aan. Een vriend of vriendin is de familie die je zelf kiest, je kiest er zelf dus voor wie je in je leven laat en wie niet. Zet je zelf altijd voorop, want je moet jezelf absoluut niet verliezen in een vriendschap. Wedden dat jouw 2020 zo heerlijk begint!

2. Ongezonde gewoontes

Ook deze kennen we allemaal wel. Of dit nou roken is, drankgebruik of het veelvuldig nuttigen van suikers, we hebben allemaal wel iets waar we vanaf willen. Dus, lekker achter je laten in 2019! In deze blog lees jij hoe je van je ongezonde gewoontes af komt!

3. Plasticgebruik

Het wordt in 2020 hoog tijd om een groene voetafdruk achter te laten. Dat betekent: plastic = een no go. Gelukkig zijn er in Nederland al behoorlijk wat maatregelen getroffen voor het plasticgebruik, maar dat kan natuurlijk altijd beter. Probeer zo veel mogelijk je plasticgebruik te minderen. Koop bijvoorbeeld een Dopper voor je water, en doe je fruit, groenten en brood in de ecologische zakjes van de Albert Heijn, in plaats van die dunne plastic zakjes. Neem altijd een tasje mee in je tas, voor het geval dat! Zo help je in 2020 ook een beetje mee aan het milieu!

4. Nuttigen van vlees

Geen paniek, je hoeft natuurlijk niet helemaal vegetarisch te gaan eten, tenzij je dit wel graag wil natuurlijk. Maar het is ook niet zo’n gek idee om in 2020 wat meer over onze vlees-inname na te denken. Ook op die manier heb je namelijk een groenere voetafdruk. Wil je niet helemaal vegetarisch gaan, maar wel je vlees-inname minderen? Eet dan alleen in de weekenden vlees, en eet doordeweeks vegetarisch of pescotarisch (geen vlees, maar wel vis).

5. Negatieve gedachtes

Ook laten we negatieve gedachtes lekker achter ons in 2019, want het brengt ons geen stap verder. Een laag zelfbeeld heeft allemaal met je mindset te maken. In deze blog lees je hoe jij jouw zelfbeeld een boost geeft. Probeer ook in 2020 wanneer je opstaat, iedere ochtend even voor jezelf op te noemen waar jij allemaal dankbaar voor bent. Zo start je je dagen goed!

6. Telefoongebruik

Veelvuldig telefoongebruik worden we ook allemaal niet gelukkig van. Probeer in 2020 meer in het nu te leven en geniet van de momenten om je heen. Probeer ook om 2 uur voor het slapen niet meer op je telefoon te zitten, zo heb je een betere nachtrust en sta je uitgeruster op.

Ook interessantWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF