fbpx

Dit geeft jouw zelfbeeld een boost

We weten allemaal dat het belangrijk is om van jezelf te houden. Want wanneer je van jezelf houdt, wordt het leven ook echt een stuk simpeler. Niemand is perfect en daar hoef je ook niet naar te streven. Een andere mooie bewezen bijkomstigheid is dat je een stuk aantrekkelijker bent wanneer je tevreden bent over jezelf. Het is een bepaalde mindset die jij jezelf ook kunt aanleren! Om je een handje op weg te helpen geven wij je 5 eerlijke en praktische tips

1. Wees niet te hard voor jezelf

Laat je eigen onzekerheid niet je leven beheersen. Soms hoor je een zekere stem dingen zeggen als ‘je bent te dik’, ‘je werkt niet hard genoeg’, laat dat los. Dit moet je doen als die stem weer op komt duiken: Zeg tegen jezelf STOP! Hiermee sluit je het gevoel af voordat het je stemming negatief kan beïnvloeden.

2. Wees lief voor een ander

‘Wie goed doet, goed ontmoet’ luidt het gezegde. Wie goede dingen doet voor andere mensen kan soms ook goede dingen terug verwachten. Het is fijn om anderen te laten zien dat je hen waardeert. Hierdoor wordt de sfeer in jouw omgeving ook prettiger. Dit kan al door een klein gebaar, denk aan het spontaan versturen van een kaartje. Om jouw kaartje nog persoonlijker te maken, is het leuk om er zelf een te ontwerpen, dit kan bijvoorbeeld bij ansichtkaarten van Drukland.be.

3. Maak een lijst van positieve herinneringen

Het is goed om af en toe stil te staan bij mooie en positieve herinneringen. Maak daarom een lijstje met positieve herinneringen en denk terug aan hoe fijn deze tijd was voor jou. Dit lijstje kan ervoor zorgen dat deze fijne gevoelens weer even terugkeren.

4. Reflecteer wat je waardeert

Beschrijf voor jezelf waar je tevreden over bent, zowel innerlijk als uiterlijk. Probeer komende dagen, elke avond voor het slapen gaan, deze even te herhalen. Zo leer je jezelf waarderen en zo haal je het beste in jezelf naar boven.

5. Vier elke prestatie

Het is belangrijk dat ook de kleine succesmomenten worden gevierd. Je hoeft niet te wachten met trots op jezelf zijn als je een doel hebt behaald, je mag al trots zijn op elke stap die je maakt. Geloof in jezelf en zorg ervoor dat deze momenten jouw zelfvertrouwen een boost geven.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF