fbpx

Zo creëer je een vakantiegevoel als je deze zomer thuis blijft

Bijna de helft van de Nederlanders heeft besloten om deze zomer thuis te blijven. En als we wel op vakantie gaan kiezen we alsnog vaak voor een tripje in eigen land. We begrijpen het zeker, maar door corona hoeft de zomer niet minder leuk te worden. Gelukkig kun je thuis ook makkelijk een vakantiegevoel creëren. Wij geven je tips voor je staycation. 

Out of office

Een staycation lukt alleen als je andere zaken echt kunt afsluiten. Als je normaal een week(end) weg zou gaan prik je ook een datum en boek je vliegtickets. Doe dit nu ook! Even geen laptop, werkmails of iPad. Zet alles even op stil en geniet van de rust en de vrijheid.

Doe wat je leuk vindt

Je hebt nu alsnog alle tijd om te doen wat je leuk vindt. Dingen waar je normaal misschien niet zoveel tijd voor hebt. Ga lekker sporten, kook dat ene recept waar je de hele middag voor in de keuken moet staan of kijk het laatste seizoen van die serie waar je steeds niet aan toe kwam. Tijdens je staycation kun je alles zelf bepalen, niks moet maar alles mag.

Bezoek een museum

In Nederland zijn er genoeg leuke musea om te bezoeken. Veel musea zijn gewoon weer open, dus heb je een museum die nog op je lijstje staat om te bezoeken? Dit is je kans.

Heerlijk uiteten

Tijdens een vakantie gaan we net wat vaker uiteten dan normaal. Gelukkig kan dit ook gewoon in de buurt. Er is vast een restaurant waar je graag zo willen eten, maar waar je nog niet bent geweest. En zo help je (lokale) horeca ook nog een handje. Geen zin om de deur uit te gaan? Laat iets bezorgen, of steek bij mooi weer de BBQ aan.

Ontdek een nieuw strand

Het is juni en dat betekent dat de zomer echt voor de deur staat. En voor het vakantiegevoel hoef je echt niet persé op een strand aan de Middellandse Zee te liggen. Ga eens op zoek naar een strand in Nederland waar je nog nooit bent geweest. Reserveer bij een strandtent en maak er een fijn dagje weg van.

Tuin zomer klaar

Het vakantiegevoel kun je ook gewoon naar je tuin of balkon halen. Maak het helemaal zomerklaar en je wilt nergens anders heen deze zomer! Een fijne lounge set om in te zonnen, een paar gezellige planten en wat lampjes voor aan de schutting en je waant je helemaal op Ibiza. Perfect voor alle zwoele zomeravonden.

Dagje op het water

Niks geeft een groter zomergevoel dan een heerlijk dagje op het water. Lekker varen, picknickmand vol lekkers mee en de kinderen kunnen zwemmen in de plas. Ga je met meerdere mensen varen? Je kunt ook een sloep huren met catering voor een onvergetelijke dag zonder dat je zelf iets hoeft te regelen.

Zomerse cocktails

Hoe sluit je een zomerse avond het beste af? Juist ja, met een heerlijk zomerse cocktail! Er zijn genoeg recepten te vinden van drankjes waardoor je de zomer meteen proeft. Wat dacht je van een mojito of een pina colada? Als je geen fan bent van alcohol kun je ook gaan voor een mocktail.

Bouw een tent

Perfect voor de kinderen: bouw een tent! Met lakens en stokken kunnen ze een geweldige tent bouwen. Heel veel kussens erin en het ligt heerlijk. Als de kinderen oud genoeg zijn kunnen ze er zelfs in slapen. Is het weer iets minder? Dan bouwen ze het gewoon in de woonkamer!

Broodjes bakken op vuur

Voor het echte kampeergevoel: broodjes bakken op het vuur. Het kan gewoon in de achtertuin, en is ontzettend leuk voor de kids. Liever iets anders dan broodjes? Ga dan voor marshmallows. Die kun je ook goed roosteren.

Zin in Nederland eens te bekijken met andere ogen? In dit artikel vind je originele tips om ons eigen landje te herontdekken. Ook leuk voor je staycation.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF