fbpx

Deze 5 musea zijn de moeite waard om deze zomer te bezoeken

Alles is inmiddels weer open en de vakantie staat voor de deur. Tijd om leuke uitjes te plannen! Het Wendy team loves musea, daarom heeft de redactie voor jou de vijf leukste musea in Nederland op een rijtje gezet.

1 Stedelijk Museum

Dit mooie museum staat in Amsterdam. Ze hebben een vaste collectie met bekende namen als Piet Mondriaan, Gerrit Rietveld en Roy Lichtenstein. Maar ze hebben ook wisselende collecties, zo blijft het leuk om terug te gaan naar dit museum. In dit museum staan naast de grote namen ook kleine namen, modern en wat ouder.

2 Voorlinden

Hou jij echt van moderne kunst? Dan is dit de plek voor jou. En neem je camera maar mee, want je kan hier te gekke foto’s maken. Ineens sta je naast een mega mens of juist naast een ieniemienie lift. Je kijkt je ogen uit in dit museum in Den Haag.


3 Foam

In Foam hangen geen schilderen, maar dit museum hangt vol met prachtige foto’s. Fotomuseum Amsterdam biedt niet alleen tentoonstellingen aan, maar je kan er ook rondleidingen of workshops volgen.

4 Corpus

Een reis door de mens, wie wil dat nou niet? Dit is echt een museum waar je samen met je kind naar toe wil. Én het is echt niet alleen leuk voor je kind, jij leert ook nog een boel over de hersenen, de levers en loopt zo door de slokdarm.

5 Rijksmuseum

Deze mag natuurlijk niet missen in het rijtje: het Rijksmuseum. Tot en met  29 augustus hangt hier een tentoonstelling over de slavernij. Maar vergeet niet om ook even langs de nachtwacht te lopen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rijksmuseum (@rijksmuseum)

Gelijk ook een nachtje weg in Nederland? Wij hebben voor jou een vakantiehuisjestest gedaan, meer zien?

Maja’s Hideaway

Ottenskamp4

Tiny House RoesWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF