fbpx

Recept van I’m a Foodie: Strawberry mojito & Pina colada mocktails

Zin in een lekkere (en gezonde) mocktail dit weekend? Probeer dan eens deze twee alcoholvrije cocktails van WENDY-expert Marijke van I’m a Foodie: een Strawberry mojito en een Pina colada! Geniet ervan!

Strawberry mojito

Voor 1 persoon

Benodigdheden: blender
Bereidingstijd: 5 minuten
vega, vegan

Ingrediënten

– 80 g aardbeien (diepvries)
– 200 ml bruisend mineraalwater munt
– ½ limoen, houd 1 schijfje apart voor decoratie

Bereidingswijze

1. Mix de bevroren aardbeien met het bruisende mineraalwater in de blender totdat de aardbei helemaal gepureerd is.
2. Snijd een schijfje van de ½ limoen en leg apart. Knijp de rest van de limoen lichtjes uit boven de mengkom van de blender en mix kort door elkaar.
3. Schenk in een groot glas. Maak de strawberry mojito af met het schijfje limoen.

Variatietip:
1. Kies voor bruisend mineraalwater citroen in plaats van de muntvariant.
2. Deze drank lijkt nog meer op een echte mojito wanneer je er rumessence aan toevoegt (kijk ook op de favorietenlijst van I’m a Foodie). Neem geen rumaroma, deze bevat alcohol.
3. Meer fan van de raspberry mojito? Vervang dan de aardbeien door 6-8 bevroren frambozen en vervang de helft van het bruisende water munt door bruisend water framboos.

Voedingswaarden per eenpersoonsportie
35 kcal, 0,8 g eiwit, 6,4 g koolhydraten, 0,1 g vet waarvan 0 g verzadigd, 1,7 g vezel, 0 g zout

Pina colada

Voor 1 persoon
Benodigdheden: blender
Bereidingstijd: 5 minuten
vega, vegan

Ingrediënten

– 75 g ananas (diepvries)
– 150 ml kokosdrink of kokos-rijstdrink
– 50 ml bruisend mineraalwater kokosnoot

Bereidingswijze

1. Mix de bevroren ananas met de kokosdrink in de blender totdat de ananas helemaal gepureerd is.
2. Schenk in een groot glas en voeg het bruisende mineraalwater toe.

Variatietip:
– Maak deze pina colada eens met 2 schijven verse ananas en een paar ijsblokjes. Garneer met een extra schijfje ananas.
– Laat je mocktail nog meer op een pina colada lijken door een rum-essence toe te voegen (kijk ook op de favorietenlijst van I’m a Foodie). Neem geen rumaroma, want deze bevat alcohol.

Voedingswaarden per eenpersoonsportie
76 kcal, 0,6 g eiwit, 15 g koolhydraten, 1,5 g vet waarvan 1,4 g verzadigd, 1,1 g vezel, 0,2 g zout

Deze recepten komen uit ons meest recente boek: Eet als een Expert – Zwanger. Natuurlijk zijn deze alcoholvrije drankjes ook heerlijk en gezond als je niet zwanger bent!

WENDY-expert Marijke Berkenpas

strawberry

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van het evidence based food collectief I’m a Foodie. Waarop ze samen met collega diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers haar kennis deelt over (gezonde) voeding. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het Amsterdam UMC, locatie VUmc op de afdeling Maag-, darm-, leverziekten. In 2016 schreef ze het boek Eet als een expert en sindsdien heeft ze 3 andere boeken uitgegeven in de serie ‘I’m a Foodie presents’. Naast dat we iedere maand een recept van haar delen, beantwoordt Marijke ook iedere maand twee keer een voedingsvraag. Je kan Marijke volgen en vragen stellen via het Instagram-account en Facebook-account van I’m a Foodie en via haar Linkdin profiel!

Neem zeker ook eens een kijkje op de website van I am a Foodie!

Probeer ook dit recept van Marijke:

Recept van I’m a Foodie: zwarte bonen brownie

 



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF