fbpx

Selfcare sunday: ga een dagje offline

Elke zondagochtend lees je op wendyonline.nl met welke selfcare tip je helemaal tot rust komt. Kom vandaag tot jezelf door een dagje offline te gaan.

Je kent het wel. Nog even de laatste werk gerelateerde dingetjes afmaken, uren scrollen op Facebook of die ene serie bingewatchen. Het kan ontspannend werken, maar toch blijf je in je hoofd bezig met verschillende dingen. Daarom is het aan te raden om af en toe een dagje offline te gaan. Leg je telefoon en laptop aan de kant en focus je op iets anders. Hier een paar tips wat je offline kan doen.

1 Wandel

Het is lente, dat betekent dat alles in bloei staat. De kans om een mooie wandeling te maken langs tulpenvelden. De Keukenhof is vanaf 24 maart geopend, maar dat is niet de enige plek waar je deze prachtige bloemen kan spotten. Ook in Amsterdam en Flevoland zijn er verschillende routes die je kan volgen. Per fiets, maar ook zeker ter voet. Dus trek je wandelschoenen maar aan en gaan!

2 Lees

Sinds Netflix en Videoland bestaan, lijkt het wel alsof sommigen van ons boeken helemaal uit het oog zijn verloren. Maar niks is lekkerder dan een goed boek te lezen. Op Wendyonline.nl delen we vaak een leuke boekentip. Neem bijvoorbeeld De wijsheid van een heks van Susan Smit, Goed zoals je bent van Frederike Mewe of Je bent niet alleen van Isa Hoes en Merlijn Kamerling.

3 Doe even helemaal niks

Helemaal niks doen kan soms moeilijk zijn. Ga ergens  zitten of liggen, waar jij je comfortabel bij voelt. Sluit je ogen en adem goed in en uit. Ontspan je hele lichaam en laat je geest tot rust komen. Dit hoef je natuurlijk geen hele dag te doen, maar het is heerlijk om een tiental minuten even een moment voor jezelf te nemen.

4 Tuinier

Of je nou groene vingers hebt, of je tuin erbij ligt alsof je hem nog nooit hebt aangeraakt. Van een make-over van je tuin word je gegarandeerd gelukkig. Ga langs een tuincentrum en koop mooie gekleurde bloemen en planten. Of kijk op Marktplaats waar je een gratis bank op kan halen. Je kan het niet gek genoeg bedenken.

5 De keuken in

Neem de tijd om een uitgebreid gerecht te koken, een nieuwe cocktail te bedenken of een lekker bananenbrood voor jezelf te bakken. Vytal-recepten zijn ideaal voor deze tip, om iets nieuws uit te proberen en jezelf te laten verassen met je geheime kookkusten.

6 Help een ander

Samen zijn is een fijn gevoel. Maar een ander helpen, geeft je pas echt een gevoel van gelukzaligheid. Dat hoeft niet te zijn dat je boodschappen haalt voor een ander of de hond uitlaat. Ga op de koffie bij je die eenzame buurvrouw of ga met je neefje naar de speeltuin. Met iets kleins kan je een ander en jezelf heel gelukkig maken.WENDY Zomer Special

Het pure Ibiza


Een special over het eiland van Wendy van Dijk, met al haar inside tips en aandacht voor de pure natuurlijke kant van het eiland. 
 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF