fbpx

Selfcare sunday: ga een dagje offline

Kom deze zondag even helemaal tot rust met deze selfcare tip. Tegenwoordig zitten we vastgeplakt aan onze telefoon. Tijd voor wat offline tijd! 

Je kent het wel. Nog even de laatste werk gerelateerde dingetjes afmaken, uren scrollen op Facebook of die ene serie bingewatchen. Het kan ontspannend werken, maar toch blijf je in je hoofd bezig met verschillende dingen. Daarom is het aan te raden om af en toe een dagje offline te gaan. Leg je telefoon en laptop aan de kant en focus je op iets anders. Hier een paar tips wat je offline kan doen.

1 Wandel

Er is niks lekkerder dan even de wandelschoenen aan te trekken. Loop een rondje door de (nog) verlichte stad of door de mooie natuur. Want ook in de winter is deze prachtig. Het is lente, dat betekent dat alles in bloei staat. De kans om een mooie wandeling te maken langs tulpenvelden.

2 Lees

Sinds Netflix en Videoland bestaan, lijkt het wel alsof sommigen van ons boeken helemaal uit het oog zijn verloren. Maar niks is lekkerder dan een goed boek te lezen. Op Wendyonline.nl delen we vaak een leuke boekentip. Neem bijvoorbeeld De wijsheid van een heks van Susan Smit, Goed zoals je bent van Frederike Mewe of Je bent niet alleen van Isa Hoes en Merlijn Kamerling.

3 Doe even helemaal niks

Helemaal niks doen kan soms moeilijk zijn. Ga ergens zitten of liggen, waar jij je comfortabel bij voelt. Sluit je ogen en adem goed in en uit. Ontspan je hele lichaam en laat je geest tot rust komen. Dit hoef je natuurlijk geen hele dag te doen, maar het is heerlijk om een tiental minuten even een moment voor jezelf te nemen.

4 Tuinier

Of je nou groene vingers hebt, of je tuin erbij ligt alsof je hem nog nooit hebt aangeraakt. Van een make-over van je tuin word je gegarandeerd gelukkig. Ga langs een tuincentrum en koop mooie gekleurde bloemen en planten. Of kijk op Marktplaats waar je een gratis bank op kan halen. Je kan het niet gek genoeg bedenken.

5 De keuken in

Neem de tijd om een uitgebreid gerecht te koken, een nieuwe cocktail te bedenken of een lekker bananenbrood voor jezelf te bakken. Vytal-recepten zijn ideaal voor deze tip, om iets nieuws uit te proberen en jezelf te laten verassen met je geheime kookkusten.

6 Help een ander

Samen zijn is een fijn gevoel. Maar een ander helpen, geeft je pas echt een gevoel van gelukzaligheid. Dat hoeft niet te zijn dat je boodschappen haalt voor een ander of de hond uitlaat. Ga op de koffie bij je die eenzame buurvrouw of ga met je neefje naar de speeltuin. Met iets kleins kan je een ander en jezelf heel gelukkig maken.

7 Gun jezelf een lekker gevuld bad

Op zondag 8 januari is het nationale bubbelbaddag. Tijd om lekker te badderen. Maak het voor jezelf nog leuker door een lekkere bruisbal erin te doen, zodat het water helemaal verkleurd.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF