fbpx

Recept: Truffelchips met auberginecrème en zwart goud

Morgen is het Vaderdag, tijd om alle vaders van Nederland te verwennen met dit luxe mannelijke recept van chef Vitaly Alekseyev van restaurant ZA in Amsterdam. Wist je dat wij in Nederland lokaal geproduceerde kaviaar hebben, zeker in deze tijd mooi om met echt Nederlandse producten te koken. De kaviaar bij dit recept van truffelchips komt van de Steurhoeve. Het gerecht is afkomstig uit het het erotische kookboek Let’s Missbehave van Carlijne Van Popering.

‘Als de buren dit wisten, hahaha … die keken ons nooit meer normaal aan. Er heerst nog steeds een taboe rond het onderwerp partnerruil en het bezoeken van parenclubs. Vandaar dat onze omgeving hier niets van weet. Maar het schijnheilige is dat – als je ziet hoe druk het in die clubs is – er blijkbaar toch een grote behoefte is naar het onbekende en de spanning. Ik durf te wedden dat in er mijn buurt nog veel meer mensen zijn die dit ook doen. Ik surf naar de site en check op welke datum het feest is. Op onze kalender zie ik niets staan, het is ons vrije weekend, de kinderen zijn bij onze exen. Zal ik dan toch maar kaartjes bestellen?
We zitten al een tijdje in de auto; het is toch nog wel een stukje rijden voor een spannend avontuur. Op de achterbank van de auto ligt een grote weekendtas. Ik heb dus toch kaartjes besteld voor het feest en mijn man vindt het helemaal leuk. Een feestje met een hotelovernachting, er even tussenuit en weer wat nieuws ontdekken … Dat kunnen we wel gebruiken na de hectische periode van het samenvoegen van onze gezinnen en alles wat daarbij komt kijken. Maar we hebben het overleefd, onze liefde is sterk. Ik kijk naar links. Hij ziet er ontspannen uit, mijn liefde. Hij neuriet mee met de muziek. Zijn hand ligt op mijn been en hij schuift langzaam mijn jurkje omhoog. Mijn adem stokt even. Ineens pakt hij mijn nek, trekt me even naar zich toe en kust me. ‘Mmmm, ik kan niet wachten tot we er zijn.’

Truffelchips met auberginecrème en zwart goud (kaviaar van de Steurhoeve)

Voor 2 personen

Ingrediënten

 Auberginecrème

1 aubergine

125 ml zure room

Zout

Peper

Truffelaardappelchips                                       

1 truffelaardappel (vraag je lokale groenteboer)

Olie om te frituren

Kaviaar (van de Steurhoeve)

Bereidingswijze

Auberginecrème

Snijd de aubergine in de lengte door de midden. Leg beide helften in een ovenschaal en strooi er wat zout overheen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Gril de auberginehelften tot ze gaar zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Als ze afgekoeld zijn, lepel je de pulp eruit.

Doe de zure room in een hoge kom en voeg beetje bij beetje wat van de auberginepulp toe. De smaak van de zure room en aubergine moet in balans zijn, maar het zuurtje moet wel behouden blijven. Mix het mengsel vervolgens met een staafmixer tot een glad geheel (zoveel mogelijk zonder stukjes). Indien nodig voeg je er nog wat aubergine aan toe.

Breng het geheel nog verder op smaak met zout en peper. Let op: houd er wel rekening mee dat de kaviaar al licht ziltig is van smaak.

Truffelaardappelchips

Snijd de truffelaardappel in gelijke dunne plakjes, ongeveer de dikte van chips. Leg ze op een theedoek en dep ze goed droog. Verwarm een flinke laag olie in een steelpannetje om de chips in te frituren. Check met een stukje oud brood of de olie heet genoeg is, als deze meteen begint te bakken, dan is de temperatuur goed. Leg wat plakjes aardappel op een schuimspaan, niet teveel in een keer, een stuk of vijf tegelijk is genoeg. Laat de chips even frituren. Ze mogen niet bruin worden en de randjes moeten wit blijven. Laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier. Als alle chips gefrituurd en afgekoeld zijn, doe je ze nog even terug in de hete olie tot ze knapperig zijn.

Maak een bordje op met een chip, in het midden wat van de auberginecrème en hierop een flinke theelepel kaviaar.

truffelchips

Erotisch kookboek Let’s Missbehave

Probeer ook deze lekkere gerechten:

Recept: Tartaar van entrecote, merg, rode biet en chipotle

Recept: Golden Brick Ottoman Fruits

Recept: Panna Cotta met Granaatappel

(Visited 100 times, 1 visits today)

MEEST VIEWED

Blije momenten met onze
wekelijkse nieuwsbrief