fbpx

Recept: Golden Brick Ottoman Fruits

Heb je zin in een uitdagend dessert dit weekend? Probeer dan het recept Golden Brick Ottoman Fruits. Het is een mousse van chocolade met fruit. Je vindt het dessert terug in het erotische kookboek Let’s Missbehave van Carlijne Van Popering. Het is een recept van chef Ayt Erdogan van Restaurant Blanc by Aytems in Sint-Truiden in België. Smakelijk!

Ineens hoor ik achter me een stem. ‘Als ik nou eens met je meeloop, krijg ik je dan de dansvloer op?’ Ik draai me om en kijk in twee donkerbruine ogen. Hij roept de barman en bestelt een watertje, maar hij rekent niets af. Ik knik en zeg dat ik graag van zijn aanbod gebruik wil maken. Hij grijnst, knipt met zijn vingers en roept iets richting de zaal. Binnen enkele seconden komt er zo’n jong ding aangelopen met een net iets te diep uitgesneden decolleté en een veel te kort broekje. Die tieten zijn vast nep … Ze baant zich een weg naar de bar, zet onze drankjes op het dienblad en vraagt waar ze heen moet. Nou ja zeg! ‘Jij bent lekker, eerst je hulp aanbieden, maar zelf lopen, ho maar!’ Ik krijg geen reactie. Als ik om me heen kijk zie ik hem niet meer, hij is al weg.

Ik loop naar mijn vriendinnen toe, met Barbie in mijn kielzog. We staan in het midden, zo kunnen we alles goed overzien. Waar zou die leukerd nou zijn? Niet lang nadat ik me afvraag of ik hem ooit nog terug zou zien, wordt er een heel lekker dansnummer gedraaid. De meiden en ik lopen naar de dansvloer en we proberen een plekje vlakbij de DJ te bemachtigen. Ik draai me om en kijk weer in die donkerbruine ogen … OMG hij ís de DJ! En wat ziet hij er goed uit. Pffff, wat haal ik me nou in mijn hoofd? Hij is veel te jong, te knap, een DJ, te veel concurrentie … Maar hij blijft naar mij kijken en geeft me een knipoog. Ik kan niet meer wegkijken. Ik blijf er zowat in. Ik verdrink in zijn lach, zijn zelfverzekerdheid, zijn strakke getrainde lijf … Mijn vriendinnen hebben het door en moeten hard lachen, maar ik ga ervoor. Je leeft maar één keer, geniet ervan! Dus hij gaat met mij mee vanavond…

Golden Brick Ottoman Fruits

voor 4 personen

Ingrediënten

Chocolademousse (vulling bricks)
100 g pure chocolade
2 el Cointreau
water
2 gesplitste eieren
250 ml slagroom
80 g suiker
1 blaadje gelatine
1 spuitbus gouden glitter dust (Silikomart Glitter Dust van kookwinkel Oldenhof Hilversum)

Garnering
4 blauwe bessen
4 gouden aalbessen
8 granaatappelpitjes
16 gewelde witte moerbeien
8 kleine framboosjes
4 bramen (in vieren gesneden)
30 g roodfruitcrunch
4 gehalveerde eetbare rozenbladeren
4 takjes lupine cress
8 bolletjes roodfruitgel

Bereidingswijze

Chocolademousse
Doe de gelatine in een bakje met koud water om te weken. Klop de eierdooiers op met 40 g suiker. Smelt de chocolade au bain-marie met de Cointreau en 2 eetlepels water. Als de chocolade gesmolten is doe je er de zoete, opgeklopte eidooier bij en roer je deze goed door het mengsel.

Maak 2 eetlepels water warm in een steelpan. Als het water warm is zet je het vuur uit en los je er de gelatine in op. Voeg dit toe aan het mengsel en roer het er goed door.

Klop het eiwit goed stijf in een kom met 40 g suiker en spatel dit door het mengsel. Klop daarna de slagroom stijf en spatel deze er ook door. Schenk het mengsel vervolgens in baksteenvormige siliconen bakmatjes en strijk het mooi glad aan de bovenkant. Zet de matjes een aantal uur in de diepvries (-18 °C) om de bricks goed en stevig op te laten stijven.

Wanneer de bricks opgesteven zijn, haal je ze voorzichtig uit de matjes op een rvs schaaltje. Spuit de bricks direct in met gouden glitter dust en zet ze voor minstens 1,5 uur in de koelkast (3 °C) zodat ze lekker zacht en fluwelig worden. Wanneer de golden bricks ontdooid zijn, kun je ze garneren.

Garneren
Plaats de brick voorzichtig in het midden van een bord. Spuit er wat roodfruitgel op en strooi er een beetje roodfruitcrunch over. Dresseer nu alle vruchten in de lengte over de brick en de rest van het bord. Als finishing touch versier je het bord nog verder met de lupine cress en de eetbare rozenblaadjes.

Brick

Golden Brick Ottoman Fruits. Een recept van chef Ayt Erdogan van Restaurant Blanc by Aytems in Sint-Truiden in Belgie

kookboek Recept: Golden Brick Ottoman Fruits

Erotisch kookboek Let’s Missbehave

Bekijk ook deze lekkere recepten van Carlijne:

Recept: Romesco met gegrilde groenten

Recept: Nougat glacé met meringue, amarena-kers en amandelkletskop

Recept: Linguine Alle Vongole

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF