fbpx

Recept: Panna Cotta met Granaatappel

Zin in een heerlijk, zoet dessert vanavond? Probeer dan dit nagerecht uit het erotische kookboek Let’s MissBehave van Carlijne Van Popering. Haar erotische kookboek staat vol met spannende verhalen gecombineerd met hemelse lekkere recepten. Deze week kiezen we voor het dessert Panna Cotta met Granaatappel. Lekker, zoet en perfect om je zaterdagavond mee af te sluiten.

Sneller dan je voor mogelijk houdt, tik ik de 235 aan. 240, 245 … Het stuur trilt onder mijn handen. Holy smoke, wat is dit geil. Kan ik nog harder? Oh neeeeee, daar komt de bocht al. Remmen, sturen … dit gaat niet goed. Ik mag de controle over het stuur niet verliezen. Aaaaaargh! Eindelijk, ik sta stil. De adrenaline giert door mijn lichaam, de wereld komt langzaam terug.

Ik kijk om me heen en zie in mijn achteruitkijkspiegel zijn auto achter me stoppen. Hij rent naar me toe en sleurt me de auto uit.
De ground rush is onbeschrijfelijk, mijn knieën knikken. Ik zie een boze blik en hoor hem vloeken. Voordat ik kan reageren, trekt hij me naar zich toe. Met zijn hand in mijn nek trekt hij mijn hoofd iets naar achteren en zoent hij me. Eerst hard en dwingend, zijn tong een afstraffing, maar al snel zachter, plagend en teder.

Panna cotta met granaatappel

voor 6 personen

Ingrediënten

500 ml slagroom

4 blaadjes witte gelatine

2 vanillestokje50 g suiker

1 citroen, geraspt

1 limoen, geraspt

1 granaatappel

6 stenen bakjes met een doorsnede van ongeveer 6 cm

Eetbare bloemen

Meloenboller

Bereidingswijze

Schenk de slagroom in een steelpan en laat op gemiddeld vuur tegen de kook aan komen. Snijd de vanillestokjes in de lengte open, schraap het merg eruit en voeg de stokjes toe aan de room. Rasp de schil van de citroen boven de steelpan en voeg de suiker toe. Roer alle ingrediënten door elkaar tot de suiker is opgelost. Let op: de room mag niet koken!

Als de slagroom 10 minuten tegen de kook aan is, leg je de gelatineblaadjes in koud water in een diep bord. Houd de slagroom in totaal 15 minuten tegen de kook aan. Daarna haal je de pan van het vuur. Haal de vanillestokjes en citroenrasp met een schuimspaan uit de steelpan. Knijp de gelatine voorzichtig met je handen uit en roer ze door de slagroom tot ze is opgelost. Verdeel de room voorzichtig over de bakjes en zet ze in de koelkast. Laat ze ongeveer 2 uur staan om op te stijven.

Rol de granaatappel op een plank een aantal keren heen en weer, zodat de pitjes loskomen. Snijd dan de granaatappel in tweeën en klop op de achterkant van de twee helften boven een kom of schaal. Haal de vastzittende pitjes eruit en zorg dat ze vrij zijn van de witte vliesjes (deze zijn bitter van smaak).
Haal na 2 uur je de bakjes uit de koelkast en houd ze 20 seconden ondersteboven onder de hete kraan. Stort de panna cotta daarna op een bord. Haal met een meloenboller een bolletje uit de panna cotta en leg er wat van de granaatappelpitjes in alsof ze uit het hart komen. Ter decoratie leg je er nog wat pitjes en eetbare bloemen omheen. Als finishing touch rasp je er nog wat limoenschil over.

Zin om nog andere recepten van Carlijne te ontdekken?

Recept: Linguine Alle Vongole

Recept: Gegrilde octopus met verse kruiden en knoflook

panna cotta met granaatappel

Recept: Panna Cotta met Granaatappel

Panna cotta met granaatappel

kookboek Let’s MissBehave

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF