fbpx

Recept: Tonijnsteak met boksoi en sobanoedels

Trakteer je partner dit weekend op een heerlijk visgerecht. Probeer het recept tonijnsteak met boksoi en sobanoedels. Je vind dit lekkere gerecht terug in het erotische kookboek Let’s Missbehave van Carlijne Van Popering. Het is een recept van chef Eveline Wu van het restaurant MOOD in Rotterdam.

“Hij doet het masker voor mijn ogen en ik hoor hem zwaar ademen in mijn rechteroor. Wat doet hij toch weer met me? Hij windt me zo op! Ik voel hoe hij heel langzaam de achterkant van mijn jurk openritst.
Mijn zintuigen zijn aangescherpt … De klanken van de muziek op de achtergrond, de aanrakingen op mijn huid – mmmm, ik ruik hem, zijn parfum in combinatie met zijn lichaamsgeur, die herken ik blind. Ik voel mijn jurk langs mijn benen naar beneden glijden en op de grond vallen. Mijn huid wordt enkel nog bedekt door mijn lingerie. Zijn hand omklemt mijn bovenarm, hij neemt me mee en leidt me ergens naartoe. Mijn pumps zakken weg in het dikke tapijt. Hij stopt. Ik weet niet waar we zijn. Alles gaat op de tast. Hij legt zijn handen op mijn schouders, zodat ik ga zitten…..”

Tonijnsteak met boksoi en sobanoedels

voor 2 personen

Ingrediënten

260 g verse tonijn in één stuk (zonder ketting)
100 g sobanoedels
10 shiitake
2 mini boksoi
1 flesje Kewpie Sesame Soy Sauce
½ rode paprika (fijne brunoise)
2 bosuitjes (dunne ringen)
6 peulen (fijne julienne)
30 g gember (zeer fijne brunoise)
2 shisoblaadjes (fijn gesneden)
Bonitoflakes

Bereidingswijze

Kook de noedels in ruim water met zout in 7 minuten gaar. Haal de bladeren van de boksoi en smeer ze in met olijfolie. Brand ze met een brander en breng op smaak met peper en zout. Gril de tonijn aan alle kanten kort aan in een grillpan. Snijd hem vervolgens in plakken. Kook de shiitake in de Kewpiesaus tot ze gaar zijn. Voeg de peulen, paprika en bosui toe en vervolgens ook de voorgekookte noedels. Meng dit tot een geheel.

Dresseer eerst de noedels op het bord, leg er vervolgens de tonijn op, dan de boksoi en maak het af met de gember, shiso en bonitoflakes. Smakelijk!

Ontdek ook deze heerlijke recepten van Carlijne:

Recept: Fruits de mer met zelfgemaakte mayonaise

Recept: Prei van de BBQ

Recept: Panna Cotta met Granaatappel

mood DSC9320 Recept: Tonijnsteak met boksoi en sobanoedels

Tonijnsteak met boksoi en sobanoedels. Dit recept is afkomstig van chef Eveline Wu van het restaurant MOOD in Rotterdam

kookboek Lets MissBehave Recept: Tonijnsteak met boksoi en sobanoedels

Erotisch kookboek Let’s MissBehaveWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF