fbpx

Recept: Fruits de mer met zelfgemaakte mayonaise

Verwen jezelf dit weekend met een heerlijke schotel schaal- en schelpdieren en beleef een vakantiegevoel. Probeer het recept fruits de mer met zelfgemaakte mayonaise, afkomstig uit het erotisch kookboek Let’s Missebehave van Carlijne Van Popering! Combineer dit gerecht met een lekker glas wijn en geniet!

“Komen jullie aan tafel?” Als we aan tafel zitten merk ik dat hij elke keer mijn aandacht probeert te trekken door net wat langer naar me te kijken en mijn blik vast te houden. Hij geeft me kippenvel … De wijn vloeit rijkelijk, de spanning loopt op en ik raak al een beetje teut. Ineens voel ik onder de tafel iets tegen mijn been aan. Een voet streelt langs mijn been, heel langzaam … Hij kijkt me ondeugend vragend aan. Pfff, ik krijg het er warm van, ik hoop maar dat ik niet al te rood aanloop. Na de koffie nemen we afscheid van onze vrienden en natuurlijk lopen we tegelijk de deur uit. Bij de poort blijven we even staan. “Zeg dame, moet je al naar huis of heb je nog zin om een afzakkertje bij mij te doen?” OMG! Ga ik dit doen? Ik ken hem net. Hij tilt met zijn vinger onder mijn kin mijn hoofd omhoog en kijkt me aan. Ach waarom ook niet? Ik heb nu wel heel erg zin. Dus ik zeg ja.”

Fruits de mer met zelfgemaakte mayonaise

voor 2 personen

Ingrediënten

Fruits de mer
12 oesters
150 g mosselen
150 g kokkels
100 g gepelde gekookte Hollandse garnalen
2 krabbenpoten van 300 gram
1 kreeft van 300 gram
1 brood naar keuze
2 citroenen in partjes voor bij de oesters
Visbouillon
Pepermolen

Mayonaise (alles op kamertemperatuur)
1 eierdooier
1 tl mosterd, keuze van scherpte naar smaak
1 el (dragon)azijn
2 dl zonnebloemolie
Zout en peper en/of citroensap

Bereidingswijze

Fruits de mer
Zet een pan met visbouillon op het vuur en breng deze aan de kook. Kook eerst de kokkels gedurende ongeveer 3 minuten. Haal ze met een schuimspaan uit de bouillon en laat ze afkoelen. Doe daarna de mosselen in de bouillon. Als ze open zijn, haal je ze uit de pan en laat ze ook afkoelen. Alle schelpen die dicht blijven gooi je weg! Kook nu de kreeft gedurende 5 à 6 minuten en daarna de krabbenpoten 4 à 6 minuten. Laat alles goed afkoelen. Open alle oesters met een theedoek en oestermesje.

Mayonaise
Doe de eierdooier met de mosterd en de azijn in een vetvrije kom en klop met een garde. Voeg langzaam de olie toe en blijf stevig doorkloppen tot de mayonaise de juiste dikte heeft. Voeg nog wat zout en peper toe naar smaak. Als je een iets zuurdere mayonaise lekker vindt, kun je er ook wat citroensap aan toevoegen.

Serveer de fruits de mer op een mooie schaal, met de mayonaise en een kreeftentang om de scharen van de kreeft en krab te breken.

Benieuwd naar andere recepten van Carlijne?

Recept: Prei van de BBQ

Recept: Gefrituurde kwarteleieren met dungesneden pata negra en bloemkoolcrème

fruits

Fruits de mer met zelfgemaakt mayonaise

fruits

Erotisch kookboek Let’s MissbehaveWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF