Zin in een lekker gezond recept dit weekend? Probeer dan eens het gerecht Romesco met gegrilde groenten. Heerlijk als hoofdgerecht maar ook als dip bij de borrel. Je vindt dit recept terug in het erotische kookboek Let's Missbehave van Carlijne Van Popering. Smakelijk!
Romesco met gegrilde groenten
voor 2 personen
Ingrediënten
Romesco
0,5 rode paprika
3 medium vlezige tomaten
1 kleine halve bol knoflook (horizontaal doorgesneden, gebruik de bovenkant)
60 g van een heel afgebakken ciabattabrood
12 amandelen
12 hazelnoten
0,5 tl chilivlokken
1 tl paprikapoeder
6 el olijf olie
2 el azijn
Gegrilde groenten
Courgette
Bosui
Krieltjes in de schil (voorgekookt)
Puntpaprika
Groene asperges
De rest van het ciabattabrood in sneden
Bereidingswijze
Romesco
Verwarm de oven voor op 200 °C. Plaats de tomaten, de paprika en de halve bol knoflook in een ovenschaal. Besprenkel deze met olijfolie en een klein beetje zout en rooster ze 20-25 minuten in de oven. Bak tegelijk een ciabatta brood af in de oven gedurende ongeveer 8 -10 minuten tot het lekker knapperig is. Rooster de hazelnoten en amandelen, zonder olie, in een pan op medium vuur. Als de groenten en het brood klaar en afgekoeld zijn, haal je de knoflooktenen uit de schil. Mix de tomaten, de paprika en de knoflooktenen met 60 g ciabattabrood, de chilivlokken, het paprikapoeder, de olijfolie en de azijn.
Gegrilde groenten
Snijd de courgette en de puntpaprika in lange repen en gril ze samen met de andere groenten en de krieltjes. Serveer de gegrilde groenten met de sneden ciabattabrood op een mooie schaal. Zet de Romescosaus in een schaaltje in het midden om de groenten in te dippen.
Probeer ook deze lekkere gerechten van Carlijne:
Recept: Nougat glacé met meringue, amarena-kers en amandelkletskop