Linguine alle vongole

Zin in een overheerlijk Italiaans pastagerecht vanavond? Probeer dan het gerecht linguine alle vongole uit het erotische kookboek Let's Missbehave van Carlijne Van Popering. Het staat vol met spannende verhalen gecombineerd met hemelse recepten. Deze week staat linguine alle vongole op het menu! Dit recept is heerlijk in combinatie met een vol glas rode wijn.

“Jeemig, wat ben je toch mooi”, hoor ik achter me. Ik heb hem niet horen binnenkomen. Ik zie hem in de spiegel naar me kijken. Hij loopt naar me toe en neemt mijn gezicht in zijn handen. Met twee vingers wrijft hij over mijn wang: “Je zit onder de bloem, pastameisje.” Dan valt mijn oog op een tas die naast het bed staat. “Wat is dat?”, vraag ik. “Cadeautjes. Maak maar open.” Ik ga op het bed zitten en haal een zwarte doos met gouden strik uit de tas. Vreemd zenuwachtig maak ik hem open. Hij is gevuld met allerlei seksspeeltjes.....“Voor jou, voor mij, voor ons. Ik hoop dat je het net zo leuk en spannend vindt als ik.” Ik bloos ervan. Zo gek dat je je ongemakkelijk kan voelen, ook al ken je elkaar door en door. 

Linguine alle vongole

voor 2 personen

Ingrediënten

1 netje van 500 g vongole (venusschelpen)

1 rode peper

2,5 dl droge witte wijn

2 teentjes knoflook

½ citroen

1 bosje platte peterselie

olijfolie

1 el boter of 1 dl room

Peper en zout

Linguine (verse of gedroogde pasta)

Bereidingswijze

Maak de schelpen schoon onder koud stromend water en gooi deze die open staan weg. Snijd de rode peper open, verwijder de zaadlijsten en snijd hem daarna in dunne plakjes. Als je het gerecht wat pittiger wilt maken, laat je de zaadlijsten erin. Snijd de knoflook in plakjes. Hak de peterselie fijn en bewaar die voor later.

Doe de wijn en de vongole in een pan en breng aan de kook. Laat dit ongeveer 15 minuten koken totdat alle schelpen open zijn. Schelpen die niet opengaan moet je weggooien! Zeef het kookvocht en bewaar het.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en de rode peper. Let goed op dat de knoflook niet aanbrandt, want dan wordt hij bitter. Giet het (gezeefde) kooknat erbij en laat tot de helft inkoken. Zet op laag vuur.

Kook ondertussen de pasta in 8 minuten beetgaar – al dente – en giet hem af. Schenk wat olijfolie door de warme pasta en laat even rusten.

Doe de afgekoelde vongole bij de ingekookte saus en breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel wat zout. De venusschelpen zijn van zichzelf al zilt, dus wees voorzichtig met zout. Afhankelijk van je voorkeur, kies je voor of boter of room. Als je voor boter kiest, voeg je de boter in kleine klontjes toe en laat je ze smelten. Als je voor room gaat, voeg je die al roerend toe en laat je hem warm worden. Voeg als laatste de peterselie toe.

Meng de pasta met de schelpen en de saus in de pan en laat alles goed warm worden. Dien direct op.

Zin in een lekkere soep met schaaldieren vooraf? Klik hier voor een ander recept van Carlijne!