fbpx

Recept: Foie Royale met oester en limoenblad

Heb je zin in een uitdaging dit weekend? Probeer dan eens het bijzondere recept Foie Royale met oester en limoenblad. Je vindt lekkere gerecht terug in het erotische kookboek Let’s Missbehave van Carlijne Van Popering. Het is een recept van Foie Royale van Oos Kesbeke, chef Jonnie Boer en chef Nelson Tanate van Restaurant De Librije in Zwolle. 

“Zijn gezicht is gevaarlijk dicht bij het mijne. Hij kijkt geschrokken en bezorgd. De haartjes in mijn nek staan recht overeind. Hierdoor koel ik dus niet af. Ik voel zijn vingers over mijn wang strelen, hij pakt mijn gezicht en buigt zijn hoofd naar beneden. Dan drukt hij zijn lippen op de mijne. Met zijn volle, gezwollen lippen opent hij zachtjes mijn mond. Hij duwt zijn tong naar binnen en streelt ermee langs de mijne. Hij zoent me intenser en duwt tong iets dieper naar binnen. Zijn adem wordt zwaarder. Onze lijven trillen. Hij zoent mijn nek en fluistert in mijn oor. Hij vraagt of ik oké ben en trekt me mee de wijngaarden in…”

Foie Royale met oester en limoenblad

voor 2 personen

Ingrediënten

Limoenbladolie
100 g zonnebloemolie
10 g vers limoenblad

Koolrabisap
1 koolrabi
0,5 limoen
Xantana

Foie Royale
2 Zeeuwse creuse-oesters
2 plakken Foie Royale ganzenlever
Bieslook fijngesneden

Bereidingswijze

Limoenbladolie
Droog de limoenbladeren in de magnetron op medium stand gedurende 1,5 à 2 minuten. Zorg dat de bladeren helemaal droog zijn. Verwarm de zonnebloemolie en de limoenbladeren gedurende 5 minuten op laag vuur in een pannetje. Laat dit eerst afkoelen en mix het daarna goed fijn in een blender. Daarna zeef je de olie, zodat deze helemaal helder is.

Koolrabisap
Schil de koolrabi en snijd ze in stukken. Doe de stukken in een sapcentrifuge en zeef daarna het sap. Breng het op smaak met een snufje zout en wat limoensap en verdik het met xantana.

Foie Royale
Maak de oesters open en laat ze in de schelp met een klein beetje vocht. Snijd een klein stukje van elke oester. Leg de plakken ganzenlever op de oesters en brand ze met een gasbrander tot de lever iets begint te smelten. Leg de afgesneden stukjes oester er nu bovenop.

Vul de oesterschelpen met het koolrabisap, enkele druppels limoenbladolie en maak het geheel af met fijngesneden bieslook.

oester

Foie Royale met oester en limoenblad. Een recept van Foie Royale van Oos Kesbeke, chef Jonnie Boer en chef Nelson Tanate van Restaurant De Librije in Zwolle.

kookboek Recept: Foie Royale met oester en limoenblad

Erotisch kookboek Let’s Missbehave

Probeer ook deze lekkere gerechten:

Recept: Tartaar van entrecote, merg, rode biet en chipotle

Recept: Golden Brick Ottoman Fruits

Recept: Panna Cotta met GranaatappelWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF