fbpx

Recept: Fiorito Limoncello met tonic & verse basilicum

Neem de tijd vandaag om eens te genieten van de zon, de lente en de frisse buitenlucht. Hoe kan je dit nu beter doen dan met een overheerlijke cocktail in je hand? Probeer de Fiorito Limoncello met tonic & verse basilicum. Deze lekkere cocktail komt uit het erotische kookboek Let’s Missbehave van Carlijne Van Popering. Proost! 

“We werken door tot alle druiven geplukt zijn. Moe en uitgeput zitten we met z’n allen rond de lange tafel in de keuken. Ook Anna heeft hard gewerkt. De heerlijke geuren van het gebraad en de vele andere gerechten komen ons tegemoet. Ik zit tegenover Alessandro. We nemen de dag door. Met veel geschreeuw, pittige armbewegingen, heerlijk eten en veel wijn vliegen de uren voorbij. Na een aantal wijntjes lijkt zijn blik zachter te worden. Hij schenkt me zelfs een lach. Ik blijf naar hem staren, verdrink in zijn groene ogen en dwaal af naar de moedervlek op zijn wang, het kuiltje in zijn kin, zijn hese stem, gespierde bovenarmen … Ik voel me duizelig worden. Hij staart terug. Mijn God, die spanning tussen ons. Mijn wangen gloeien, en dat komt niet alleen door de zon van vandaag. Pfff. Ik heb het zo heet. Wat verkoeling zou wel lekker zijn nu……”

Fiorito Limoncello met tonic & verse basilicum

voor 2 personen

Ingrediënten

2 Fiorito copa-glazen

IJsblokjes

100 ml Fiorito Limoncello

250 ml tonic

2 takjes verse basilicum

Citroenschil (optioneel)

Bereidingswijze

Vul de Fiorito copa-glazen met flink wat ijsblokjes. Verdeel de Fiorito Limoncello over de twee glazen en leng ze aan met de tonic. Garneer met een takje verse basilicum en eventueel wat citroenschil.

Tip van de bartender: Sla het basilicumtakje eerst even voorzichtig plat tussen je handpalmen, zo komen de smaak en geur van de basilicum nog beter vrij!

Geen 18, geen alcohol!

Geniet, maar drink met mate!

Benieuwd naar meer recepten van Carlijne?

Recept: Panna Cotta met Granaatappel

Recept: Artisjokken op Romeinse wijze

Recept: Linguine Alle Vongole

Fiorito

Fiorito Limoncello met tonic & verse basilicum

Fiorito

Kookboek Let’s MissbehaveWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF