fbpx

Recept: Artisjokken op Romeinse wijze

Zin in een spannend recept? Probeer dan eens dit (vegetarische) gerecht uit Let’s Missbehave. Dit erotische kookboek geschreven door Carlijne van Popering staat vol met spannende verhalen gecombineerd met heerlijke recepten. Deze week artisjok op een Romeinse wijze! ‘Langzaam loop ik naar het raam en ik gluur door mijn jaloezieën. Volgens mij zijn ze naakt. Ze dansen. Hij leidt, zweept haar heen en weer en draait haar alle kanten op. Zij kronkelt als een slang om hem heen. Dan legt hij haar achterover op haar rug, streelt met zijn hand over haar borst, kust haar nek en gaat met zijn hoofd naar beneden. Dan zwaait hij haar weer omhoog, draait haar om en duwt haar langzaam richting het raam. Oh nee! Ik duik snel onder de vensterbank, hij mag mij niet zien…..’

Artisjokken op Romeinse wijze

voor 2 personen

Ingrediënten

Artisjokken

2 artisjokken

1 citroen

Zout

Mosterd-dragonvinaigrette

40 ml wittewijnazijn

Snuf zout

4 el extra virgin olijfolie

1 tl dijonmosterd

1/4 sjalot, fijngesnipperd

1 tl verse dragon, fijngehakt

Zout en peper

Bereidingswijze

Artisjokken

Breng een grote pan water aan de kook met een grote snuf zout. Snijd de citroen in schijfjes en voeg deze toe aan het kokende water. Snijd de steel van de artisjokken aan de onderkant af zodat ze rechtop kunnen staan. Snijd dan het bovenste deel van de artisjok af en knip ook de bovenste punten van de blaadjes aan de zijkant af. Kook de artisjokken ongeveer 45 minuten. Als je de onderste blaadjes makkelijk los kunt trekken zijn ze gaar en kun je ze afgieten.

Mosterd-dragonvinaigrette

Klop met een garde het zout door de azijn, totdat dit opgelost is. Schenk de olijfolie erbij en voeg de mosterd toe. Klop met de garde alles goed door elkaar, totdat je een gebonden geheel krijgt. Roer de fijngesnipperde sjalot en dragon erdoor en breng op smaak met zout en peper. Zet de artisjokken op een bord, schenk de vinaigrette in twee schaaltjes en serveer ze de artisjokken.

Wijze van eten

Trek een blaadje van de artisjok en dip hem in de saus. Met je tanden schraap je het onderste zachte deel van het blaadje. Herhaal dit tot je alle blaadjes afgeschraapt hebt en alleen het hart van de artisjok overblijft. Verwijder het hooi (de stugge draadjes) totdat de bodem zichtbaar wordt en dan kun je deze ook opeten.

Hier vind je meer recepten van Carlijne.

artisjokken Recept: Artisjokken op Romeinse wijze

kookboek Recept: Artisjokken op Romeinse wijzeWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF