fbpx

Met deze 5 tips word je liever voor jezelf!

Om van iemand anders te houden moet je eerst jezelf lief hebben.. Een klassieker, want deze zin hoor je bijna altijd. Maar, wie houd er echt 100% van zichzelf? Als je niet 100% van jezelf houd is dat helemaal niet erg, elk mens heeft gebreken, daarvoor zijn we tenslotte mensen. Mensen met een laag zelfbeeld hebben de neiging om de liefde die hun partner voor hem of haar voelt te onderschatten. Dus ga met jezelf in gesprek, hoe voel je je nu? Waar zie jij zelf staan? Blijf jezelf ontwikkelen en uitdagen! Om jou daarmee te helpen hebben we 5 tips zodat jij wat liever voor jezelf wordt!

To love yourself is a never-ending journey – Oprah Winfrey

1. Leer over jezelf

Begin bij het begin en probeer jezelf te begrijpen. Pas als je er bewust van wordt wat er dwars zit kan je je openstellen voor vernieuwing. Sta eens stil bij de dingen die je doet en zegt, waar komen ze vandaan? Vraag je vriendinnen hoe jij bent, ga op onderzoek uit!

2. Trouw zijn aan jezelf

Kom jezelf na. Wil jij iets voor jezelf doen, doe het! Wil je iets niet doen? Laat het voorbij varen. Niets mis mee. Wat helpt is lijstjes voor jezelf maken (een soort ‘to do list’). Maar erken ook je inspanningen. Lukt het soms even niet, erken dan dat je wel je best hebt gedaan en het geprobeerd hebt. Het terug lezen van je eigen voornemens geeft jou weer kracht. Kom je niet de dingen na die je jezelf heb belooft, kan dat schadelijk zijn voor je eigenwaarde.

3. Wees dankbaar

Maak een lijst van alle dingen waar je dankbaar voor bent in het leven. Het kunnen hele kleine dingen zijn, zoals: ‘Ik ben dankbaar voor het mooie weer, of voor mijn lievelingskaas die ik elke dag weer op mijn brood kan doen.’ Vergeet niet jezelf op de lijst te zetten, welke dingen vind je leuk aan jezelf? Lees voor het slapen je eigen lijstje door en neem het in je op!

4. Positief denken

Is er iets wat niet is gegaan zoals je had verwacht? Kruip niet meteen in een slachtofferrol, maar ga uit van het positieve. Verander de ‘er is zo veel fout gegaan’ gedachte naar de ‘wat kan ik volgende keer anders doen’ mindset. De Dalai Lama zei niet voor niets: ‘Choose to be optimistic, it feels better.’ Zo ben je automatisch wat liever voor jezelf.

5. Zorg voor jezelf

Om het makkelijker te maken voor jezelf kan je beginnen met een ochtendroutine. Een routine helpt je je leven te stroomlijnen. Je hoeft niet meer kleine beslissingen te nemen, waardoor je hoofd tot rust komt. Vooral in de ochtend is het handig om je dag zo fijn mogelijk te beginnen. Begin bijvoorbeeld met mediteren en vergeet niet gezond te ontbijten. Neem de tijd! Probeer je fysieke lichaam te voeden door te sporten. Zorg ervoor dat alles goed in balans wordt gebracht.

Het is niet erg als deze punten wat lastig zijn voor jou, je heb alle tijd om jezelf te helpen! Onthoud dat je het vooral op je eigen tempo moet doen!

Met deze 5 tips lukt het om liever voor jezelf te worden!

Ook interessant:WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF